Aan de vrijwilliggers van de PlusBus

Hartelijk dank voor de liefde volle verzorging voor onze oude mensen. Wij danken jullie daarvoor.

Het is top. Met veel geduld en liefde duizend maal dank.

Hartelijke groeten van,

Betsy Aszie

Rika Marietje

Woldendorp.

 

Lieve oma,


Sinterklaas is dit jaar zeer verheugd,

omdat hij mee mag met de ASWA dit doet hem zeer veel deugd.

Op reis met de dames en heren van het Groninger land,

daar over mag zeker wel een stuk in de krant.

De lampjes in de Orchideeën Hoeve schitteren hem al tegemoet,

al die mooie bloemen en vogels toveren een glimlach op zijn snoet.

Maar het meest kijkt hij nog wel uit naar het weerzien van een bijzondere gast,

door haar wordt hij altijd het meest verrast.

Siena Schreuder is de dame waar hij het over heeft,

met haar heeft al vele mooie avonturen beleefd.

En wat heeft hij nu gehoord?

Hij is niet de enige  waarbij zij pluspunten scoort.

Ook de chauffeurs worden erg blij van haar,

bij hen raakt ze zeker een gevoelige snaar.

Altijd vrolijk en in voor vertier,

ja, met jou maken zij goede sier.

Ook Evelien van het Hof van Zuidlaren,

kan zich bij jouw fanclub scharen.

Een kopje koffie hier, een wijntje daar,

ook tegen een lekker visje maak jij geen bezwaar.

Je medereizigers zitten soms te klagen, over ziektes die hun plagen.

Een wijze boodschap heb je voor hen die het willen horen,

hopelijk knopen ze het goed in de oren.

Ziek zijn doe je maar thuis, we storten ons nu weer in het feestgedruis.

Gelukkig zijn er ook medereizigers die erg vrolijk zijn,

voor hen zijn de uitjes een groot festijn.

Ze roepen als ze je zien maar al te blij,

gelukkig is Siena er vandaag ook weer bij!

Sint krabde zich eens goed achter de oren,

en boog zich over zijn grote boek naar voren.

Wat zou Siena leuk vinden om te ontvangen?

Waar zou ze naar verlangen?

ze houdt van mooie kleren en tuinieren,

lekker eten en lieve dieren.

De paden op, de lanen in,

ze heeft altijd goede zin.

Hij heeft iets uitgezocht wat hier goed bij past,

hopelijk word je er erg door verrast.

Het uitje naar de Orchideeën Hoeve krijg je van hem cadeau,

hopelijk steelt hij daar samen met jou de show.

Je bent een oma naar mijn hart,

daarom legde hij ook een ander pakje voor je apart.

Hij hoopt dat je van de cadeautjes geniet,


                                                                                     de groetjes en een dikke zoen van Piet

Woensdag 7 augustus busreisje door de Veenkolonien om precies 9.30 van huis gehaald door chauffeur Henk via Hoogezand reden we langs kielsterachterweg afslag Wildervank door Veendam naar de Wildervanksterdallen ,waar we koffie gingen drinken bij bed en breakfest de (De Kainstobbe) heel apart maar wel gezellig de gastheer vertelde alles over het ontstaan van de koffie en theeschenkerij er was veel te bezichtigen echt leuk wat je niet verwacht aan de buiten zijde van het gebouw.
Vervolgens gingen we na langs diverse plaatsen te zijn gereden na de volgende pleister plaats Onstwedde hier hebben we heerlijk gegeten bij snackbar t/Wold leuke en vlotte bediening na vertrek gingen we langs diverse plaatsen Mussel -Zandberg Valthermond Valthe Exloo Borger Ees Drouwen
naar Gasselte hier hebben we nog even diverse zaakjes genuttigd om vervolgens via achterweggetjes terug via Veendam Borgercompagnie Sappemeer terug na de startplaats geweldig wat weer een leuke en gezellige dag. Jannie en Jan Hesse Kolham

Verrassingsdagen juli.

Vrijdag 5 juli verrassingstocht met onze PlusBus
wat brengt deze dag ons ? Chienus als altijd zal er wel weer wat leuks
uitgezocht hebben. Wij werden om 9.30 van huis gehaald met onbekendebestemming. Met chauffeur Jaap en Anneke als begeleidster.
Fluisterend werden uitspraken gehoord waar drinken we koffie? Zuidlaren nee dus Jaap reed langs een heel andere route Hoogezand afslag Sappemeer via secundaire weg vervolgens achterdiep stootshorn naarNoordbroek Zuidbroek naar Muntendam waar we een bezoek brachten aan de Heemtuin hier hebben we koffie met koek genuttigd. Hier kwamen alle 3 bussen bij elkaar prachtig 3 op een rij. Vervolgens gingen we van Zuidbroek richting Appingedam ASWA gebouw voor een sanitaire stop (Verrassing) waar gaan we nu naar toe we gaan toch picke nicken? Het was wederom een geweldige verrassing er stond heel wat anders op het programma.   Een boottocht met de Damsterveer.
Hier kwam Chienus aan boord met een accordeonist met ons aller Harke als stuurman van de boot verrassing hier werd onze maaltijd uitgedeeld zeer goed verzorgd.
De verrassing werd nog groter, aan het einde van de vaartocht , aanleggen bij het haventje in Leermens hier kwam de barbeque te voorschijn en werden we onthaald op een heerlijk braadworst .
Vervolgens werd de terug reis begonnen naar Appingedam, ligplaats Damsterveer.
Zo als altijd willen we alle mensen bedanken voor deze geweldige dag.

Kolham Jannie en Jan Hesse.
Bedankt namens alle PlusBus passagiers.      


                                       De Creaclub op reis.

 

Op 8 mei was ons jaarlijks reisje georganiseerd door de PlusBus, 15 dames werden allemaal persoonlijk van huis gehaald en daarna kon de reis beginnen.

Via toeristische routes kwamen we in Veenhuizen en bij het huis Zunneschien maakten we onze eerste stop voor een kopje koffie met iets lekkers. Hier was van alles te zien en te koop van kleding tot vogelhuisjes enz. Na de stop reden we via allerlei weggetjes en dorpjes verder naar eethuis Aekingezand voor een hapje en een drankje. Daarna weer op pad naar Vledder, de chauffeur vertelde allerlei wetenswaardigheden onderweg, in Vledder bezochten we het zee museum Miramar, hier kregen we een kopje koffie of thee en een lezing over het ontstaan van het museum en daarna mochten we zelf op ontdekkingstocht. Daarna gingen we weer huiswaarts al met al een leuke leerzame dag.

We bedanken de chauffeurs voor hun vrijwillige inzet en het regelen van de reis

 

Met vriendelijke groet De Creaclub.

Rondrit Veenkoloniën 7 febr 2019

 

Om plm 10 uur staat onze trouwe PlusBus weer voor de deur met chauffeur Bert en Anneke als begeleidster, voor een rondrit door de Veenkoloniën aanvankelijk triest weer.

Maar al snel klaarde het weer op. We begonnen de reis via Hoogezand-Sappemeer door Borgercompagnie gingen we richting Veendam via diverse straatjes kwamen we uit op de Kerkstraat.  Hier was ook al snel Bus 2 aanwezig met chauffeur Henk Pastoor. Gezamenlijk zijn we gaan genieten van een heerlijke kop koffie met echt wat lekkers er bij (aardbei heerlijk)

Na te hebben afgerekend vertrokken we via diverse plaatsen Pekela/s Blijham naar Onstwedde waar we de warme hap hebben genuttigd bij snackbar t/Wold. Leuke bediening en smakelijk eten na nog even het toilet te hebben bezocht vertrokken we door Valthermond, Nieuw-Weerdinge, Valthe naar Gasselte. Waar we leuk werden ontvangen in restaurant De Wiemel gezellig met elkaar rond de openhaard even een drankje genuttigd. Na dat alles was afgerekend vertrokken we richting huiswaarts Via Gieten en Veendam naar de vertrouwde omgeving van Hoogezand-Sappemeer en Kolham

Hier hebben we afscheid genomen van de overige passagiers.

Wederom een heerlijke dag tocht geweldig. 

Beste chauffeurs en begeleidster en organistoren heel hartelijk bedankt

 

Namens alle passagiers Jannie en Jan Hesse.

 

Verrassingsdag dec 2018

 

11 dec was het weer zover om plm 9.40 uur stond de plusbus met chauffeur Harke voor de deur om ons op te halen voor een feestelijke bijeenkomst in het aswa gebouw in Appingedam en zoals altijd echt weer een verrassing.

Ontvangst met koffie met wat lekkers vele chauffeurs en begeleidsters zorgden ervoor dat dat we weer een leuke dag tegemoet konden zien.

Ook muzikaal werden we verrast door onze chauffeur Herman met leuke kerstklanken dank Herman leuk.

Na nog even een drankje te hebben genuttigd werden we uitgenodigd om een bezoekje te brengen in de aswa winkel hier werden nog goede zaakjes gedaan door de deelnemers! Na bezoek aan de winkel werden we weer terugverwacht in de zaal wat inmiddels helemaal was omgebouwd tot een eetzaal met prachtig aangeklede tafels.

Waarna we een heerlijke bereide feestmaal voorgeschoteld kregen wat in de smaak viel. Na nog een heerlijk toetje naar binnen gewerkt te hebben werden we aan het werk gezet. Voor iedere deelnemer was er materiaal aanwezig om een kerststukje te maken. Er werd een voorbeeld neer gezet waarna ieder op zijn eigen manier aan het werk ging met behulp van onze vrijwilligers kwamen er schitterende creatie/s tevoorschijn. Voor de mannen werd er iets anders bedacht ook prachtig Na dat het afval van de tafels werd opgeruimd werd er nog even een afzakkertje geserveerd. Geweldig wat weer een leuke dag voor alle deelnemers.

Beste chauffeurs en begeleidsters heel hartelijk bedankt vooralles wat jullie weer voor ons hebben gedaan! Tevreden en voldaan keerden we weer huiswaarts!

 

Verder wensen we alle deelnemers en medewerkers prettige feestdagen en vooral een gelukkig en gezond 2019

Namens alle plusbussers hartelijke dank Jannie en Jan Hesse Kolham.

Dagtocht naar Greetsiel Duitsland.

Om tien uur van huis gehaald door chauffeur Peter en begeleidster Lien voor een prachtige dagtocht naar het mooie vissers plaatsje Greetsiel. We reden gelijk naar de grensovergang Bad Nieuweschans. Naar Bunde waar we wachten op de 2e bus met chauffeur Arend. Gezamenlijk koffiegedronken met wat lekkers bij onze vaste adres Ganzeforth. Om 11 uur vertrokken we naar ons doel. Via een rondweg bereikten wij de parkeer plaats midden in Greetsiel. Na een korte wandeling kwamen bij de haven (prachtig). Hier hebben we heerlijk gegeten bij (captains diner aan hafen). Vervolgens hebben we de plaats en haven bekeken en wat foto’s gemaakt, vooral de oude huisjes met prachtige gevels vielen op. Het weer was prachtig alle mensen zaten op het terras. Ook wij hebben een terrasje gepikt en genoten van een wafel met aardbeien en slagroom. Om vijf uur was de terugtocht gepland maar bij vertrek bleek bus 2 geen stroom meer te hebben via een omweg stroomkabels geleend bij een benzinestation en konden we toch de terugreis aanvaarden ondanks pech kunnen wij terugzien op een gezellige en leuke dag.

Namens alle buspassagiers hartelijke dank aan allen die eraan hebben meegewerkt.

Kolham Jannie en Jan Hesse.

26 sept kon ik mee naar Schiermonnikoog.

Hierop had ik mij al lang verheugd.

Ruim op tijd opgehaald. Mooie tocht alvast door het mooie Groningerland naar Lauwersoog.

We moesten nog even wachten in de vertrekhal tot het tijd was om te gaan.

Door onze begeleiders geteld konden we naar de boot lopen.

Een plekje in de boot zoeken en na een poosje vertrok de boot.

De overtocht duurde niet erg lang en was aangenaam.

Aangekomen op Schier werden we begeleid naar een bus, een elektrische.

In het dorp aangekomen gingen we eerst koffiedrinken. En natuurlijk met wat lekkers erbij.

Ons werd verteld, dat we om 1 uur op een bepaalde plaats moesten zij voor de huifkartocht.

Met nog 2 dames, die ik niet kende op stap om wat rond te kijken.

Maar we moesten ook nog wat eten voor we op stap gingen.

Een leuke zaak ingegaan en met ons drieen een plekje gevonden.

Eten besteld en ondertussen heel gezellig gepraat. Zegt de ene mevrouw: nog even doorpraten en jullie

Zijn straks nog familie ook. En wat blijkt: het is echt zo!!!

Geweldig mooi.

Om 1 uur op de afgesproken plek gekomen gingen we in de huifkar.

Nou, dat was SUPER mooi. Twee prachtige Belgen ervoor en de mevrouw, die mende maar vertellen.

Door de duinen, over het strand door het water weer terug naar het dorp.

Om 4 uur moesten we weer bij de bushalte staan om naar de boot te gaan.

De terugreis was ook weer heel goed geregeld. Zeer voldaan over de dag kwam ik thuis.

Maar toch wil ik onze begeleiders bedanken voor hun geweldige zorg voor ons allemaal.

Pet af. Mijn cijfer voor deze mensen en de dag is een dikke 10.

 

Udi Doff-Wiersema. Loppersum.

Een verrassing was het zeker!

Geweldig wat een mooie dag was dit van begin tot het eind.

Prachtige rondrit. Koffiedrinken bij de molen in Vriescheloo, meel gekocht in de molen.

Leuk om al die blijde gezichten te zien. Veel herkenning van andere medereizigers.

En wat een voorbereiding hebben de vrijwilligers met elkaar gedaan, om ons weer een geweldige dag te bezorgen.

Tocht met de kar, picknick met alles erop en eraan. Bij de bakker aan voor roggebrood.

Nog naar de rozentuin in Winschoten voor een laatste afzet met bv. Een ijsje.

Mensen van de ASWA, bedankt voor al jullie inspanningen.

Voor een GEWELDIGE dag. BEDANKT.

 

De zussen Doff-Wiersema uit Loppersum.

Verrassingstocht met een goud randje. Wat zeg ik een GOLDEN RAND. Een prachtige tocht met diverse verrassingen en één waar veel werk aan vooraf ging. Ik vertel niet wat er allemaal is gedaan, want het moet een verrassing blijven voor de twee volgende dagen. Hierbij dank aan de vrijwilligers die dit hebben geregeld. Wij Metje en Frits Voorma hebben er erg van genoten. En wij niet alleen groeten van ons twee en nogmaals heel erg bedankt.

 

Salland route. Wat een topper. Een mooie route naar Schoonoord waar we van koffie en 3 soorten appelgebak konden genieten in een nieuwe locatie. Daarna via Schoonoord naar Hellendoorn, och wat een prachtige omgeving. We kregen wel zin in wat eten geen probleem, op naar Nijverdal waar we in restaurant Harlekijn terecht kwamen, ook nieuw voor ons en niet misselijk goed eten en een fijne bediening. Uitgegeten en vol goede moed naar ons volgende project n.l. De Holterberg wat een geweldig gebied nog even de benen strekken om de begraafplaats van onze bevrijders de Canadezen prachtig onderhouden en maakte veel indruk op ons .In de bus allemaal ,wat een verrassing nog een Magnum gegeten van de Jumbo ,haha wat een gezellige boel. Natuurlijk nog even een afzakkertje in het bekende hotel Het wapen van Zuidlaren. Wat een geweldige dag. Goed gedaan hoor jochies en zeker begeleidster Nel.

                                                                                        Dank voor alles en graag tot ziens. Siena

Uitstapje Crea Club ASWA.

 

In 2017 hadden wij een heel mooi uitstapje van ons ,,Crea Club” bij de ASWA. Eén keer per week kwamen we bij elkaar. En daarom was er wel belangstelling om ook in 2018 weer op stap te gaan. Chienus en Bert hebben een dag voor ons vrij gemaakt om met 15 dames op stap te gaan. Vol verwachting werd iedereen keurig van hun woonplek gehaald. Half negen klaar staan, daar begon het mee. Om half tien gingen we met elkaar op pad. Waarheen? verrassing. Over de wegen, bij de bossen langs mooie omgeving kwamen we in Exloo aan. Hier stond de koffie klaar met een heerlijk stuk gebak, dat viel goed in de smaak. Gezellig onder de parasol. We reden weer verder door een bosrijke omgeving. Waar ook veel kikkers en padden zijn (weet u wat het verschil is) kikkers zijn glad padden zijn ruwer en er is soms een klein verhoging gemaakt dat ze niet over de weg gaan want er worden héél veel doodgereden. Dus ze moeten beschermd worden. We kwamen in Drouwen bij een Expositie boerderij versteend leven. We keken onze ogen uit naar die mooie mineralen en schelpen uit de hele wereld. Prachtige kristalgroepen dier figuren en mooie exclusieve sierraden in vele soorten. Er waren dan ook dames die met mooi sieraad naar huis gingen of een kaarsstander. Maar er stond nog meer op het programma we moesten verder. Waar zouden onze lunch krijgen?   In Aekingerzand een fastfood restaurant. Iedereen kan naar eigen keuze iets uitzoeken en kopen en dat viel goed in de smaak de ijsjes als toetje zijn ook niet vergeten. Maar Chienus zei we moeten weer verder want jullie moeten nog aan het werk. We zouden eerst bollen pellen maar dat ging niet door. Wat zouden de chauffeurs voor ons in petto hebben? Museum van Papier Knipkunst in Westerbork. Geweldig wat mooi. Iedereen was er stil van maar inderdaad we moeten aan het werk, zelf een kaartje maken een Mevr. gaf uitleg heel gezellig om zo met elkaar bezig te zijn. Er werd ook nog een filmpje vertoond over de knipkunst. Maar ja overal komt een einde aan. Er werd voorgesteld dat we nog even iets zouden gaan drinken want het was erg warm en we hadden gewerkt. Gezellig even een terrasje. Daarna richting huis. Chienus en Bert bedankt voor jullie zorg en goede reis want het is druk op de wegen. Ik denk dat ik wel voor de hele groep praat. Het was weer een hele fijne dag.

Klara Flikkema.

Donderdag 17 mei.

Veel vlaggen langs de route, Koningin Maxima jarig, maar wij starten om 8.30 uur lekker vroeg helaas maar één busje richting Duitsland. In Bunde koffiedrinken met natuurlijk iets lekkers erbij om wakker te worden. Na de koffie richting Oldenburg. Langs de weg veel kaalgevreten bomen door rupsen, naar gezicht. Het past niet bij de uitbundige groei en bloei van de meimaand. Niet warm vandaag maar droog. We zien dat we Westerstede naderen want alle kleine dorpjes zijn getooid met prachtige rododendrons, wat een mooi gezicht. In het stadje Westerstede was rondom de kerk een prachtige floriade gebouwd met heel veel rododendrons en andere bloemen, prachtig om te zien. Na een gedeelte te hebben gezien zijn we gaan lunchen bij café Olive, keurig café, eten lekker snitjebraten. Na het eten zijn we verder gegaan op het terrein om alles te bekijken. Je kijkt je ogen uit, in één woord geweldig, wat een kleuren. Twee groten tenten hebben we nog bekeken, daarna zagen we het grote reuzenrad, dat durfde ons opperhoofd Chienus, samen met Lenie van Haren uit Termunten, wel eens uit proberen. Voor 1 euro was het Rad van Avontuur best een ritje waard. Daarna werd de bus opgezocht en aan de terugreis begonnen, nog een lekker kopje koffie in Oude Schans bij de Piekenier, een heel oud cafeetje, maar keurig netjes. We hebben een heel gezellige dag gehad, met onze passagiers en onze onvolprezen chauffeur Chienus die om ons heeft gedacht, samen met zijn maatje Margreet, bedankt voor deze mooie dag en tot de volgende keer.

                                                                    Geweldig!

                                                                                                                                                                      G.Bosscher                                                                                                                                                             

 De Paasweide 54

 

Anders dan anders. Wat was het een mooie dag.Geen verrassingstocht, maar voor ons wel. Allereerst een prachtige tocht door Westerwolde daarna naar Stee en Stoepje in Vriescheloo voor koffie en lekkere cake. Voor het eten nog even een ommetje gemaakt en terug naar Vriescheloo waar de geur van snert je al tegemoet kwam gemaakt door de begeleidster Anneke Lamain. Het was heerlijk mag ze nog wel eens maken. Ook het toetje niet te vergeten viel er goed in. Als verrassing hebben we met zijn allen bingo gespeeld wat een hele leuke sfeer gaf er werd veel gelachen. Daarna naar huis mooi niet nog even een afzakkertje gepakt in de rozentuin in Winschoten wat erg werd gewaardeerd. Dank je wel chauffeurs en begeleidsters. Een dikke smok van ons allemaal. groetjes en tot ziens.

Siena Schreuder

 

Terug in de tijd.

Vrijdag de 22e september met 3 busjes vertrokken voor de verrassingstocht. Prachtig weer en de stemming zal er al vroeg in. Na een mooie rondrit door de bossen van Drenthe aangekomen op onze 1e verrassing bij restaurant Puik in Ommen, waar iedereen zeer tevreden was over de lunch. Daarna op weg naar de 2e verrassing het vliegermuseum ook in Ommen. Wat een prachtige vliegers als haaien en roofvogels je keek je ogen uit. Na een uitgebreide informatie en een demonstatie buiten op naar de laatste verrassing nog een afzakkertje in 't Hof van Zuidlaren. Alles deed me denken aan vroeger toen we vliegers maakten voor onze  kinderen.  Een hele mooie dag  met dank aan de chauffeurs  Be,Chienus ,Henk  en natuurlijk de dames Elly en Anneke Coop                       

Doei groetjes Siena.

Dagje dierentuin Nordhorn

Vrijdag 15 september om.9.30 vertrek van Kolham met chauffeur Jaap en begeleidster Anneke het weer werkte geweldig mee vertrokken naar Bunde waar bus 2 reeds aanwezig was hier koffie gedronken bij Ganzefort en om 10.30 uur richting Nordhorn waar wij rond 12 uur aankwamen. Even spatje regen op weg naar het restaurant Malle Jan waar we lekker konden eten uit het pannetje daarna het park bezocht waar we veel plezier beleefden bij de parkieten om 4 uur vertrokken naar Exloo waar we hebben genoten van een hap en drankje leuke dag bedankt Jaap, Henk en Anneke.

Namens alle passagiers Jannie en Jan Hesse Kolham.

 

 

 

 Vertrek om 09.15 uur uit Warffum met mooi weer, wolken, zon en een heerlijke temperatuur.

We rijden naar Veenhuizen, ons vaste stekje, heerlijk koffiedrinken met cake op de terrasjes en even snuisteren in het leuke winkeltje.  Via een toeristische route naar Elsloo voor de lunch.Dan gaan we door naar Ravenswoud waar ons een grote verrassing te wachten staat: een prachtige pluktuin! 

Na een hartelijk ontvangst wordt ons verteld dat we een boeket mogen plukken van twintigtakken fantastisch!  De eigenaresse verzorgt de boeketten: een touwtje erom en verpakt in kranten. Onze Chienus had emmers en etiketten met onze namen meegenomen, bodempje water, boeketten erin en zo in de busjes.  Wat een feest!! en dan begint het te regenen en is het tijd voor koffie met lekkers. We nemen afscheid van het vriendelijke echtpaar en gaan richting huis met nog een tussenstop bij Sprookjeshof Zuidlaren.  Het was een hele gezellige dag. 

Veel dank aan onze chauffeurs Chienus en Be en niet te vergeten “ons aller Anneke”.

Tot een volgende keer.  Maria Weert en Henny van Aalderen.

 

Verrassingstocht 7 juli

Met 2 busjes om 8.30 uur op reis gegaan. Nadat onze medereizigers zijn ingestapt gaat het richting Winschoten dus de grens over. Onze tocht wordt een dubbele verrassing want aangekomen in Bunde worden we verrast op koffie met gebak aangeboden door dhr. De Vries en Mevr. Zomerman die vierden dat ze elkaar 5 jaar geleden hadden ontmoet via de PlusBus en nog steeds vrienden zijn. Hoe snel gaat toch de tijd we wensen ze nog veel goede jaren samen en heerlijk om zoiets te zien liefde wordt nooit oud zie je maar weer. Na de koffie gingen we via een mooie toeristische route naar de bloemenhal in Wiesmoor. Hier hebben we heerlijk gegeten en daarna hadden we tot 4 uur de tijd om de prachtige tuinen te bezichtigen. Ook was er een mooi waterorgel die in allerlei kleuren werd verlicht een prachtig gezicht. Dit was de 2e verrassing. Daarna een flinke wandeling door de prachtige tuinen maar het weer werkte mee van alle kanten. Na een lekkere sorbet en een beetje uitrusten zijn we vrolijk en blij huiswaarts gegaan dank voor de goede zorgen van onze chauffeurs Chienus en Arend en vergeet Anneke niet na een flinke bui onderweg zijn we allen droog thuisgekomen. Het was een mooie dag tot de volgende keer hopen alle medereizigers.

 

Mevr. Bosscher Paasweide 54 Appingedam.

 


Op naar Barger Compascuum.


Dinsdag 11 juli zijn we om half negen vertrokken met 1 busje. De stemming was direct buitengewoon vrolijk. In Exloo hebben we koffie gedronken en vol verwachting op naar Barger Compascuum. Nu de mond viel me open en ging haast niet meer dicht van bewondering. Het is niet te vertellen hoe mooi alles was. We hebben tweemaal in een treintje gezeten en ook nog een boottocht haast te veel om op te noemen. Verder een demonstratie turfgraven meegemaakt en toen kwam er nog een verrassing het harmonium museum, daar viel me de mond nog verder van open zo mooi. De hele groep was het met me eens onder het afscheid nemen met een kop koffie in Zuidlaren. Wat een geweldige dag goed voor een herhaling bedankt Anneke en Chienus voor de fijne begeleiding.

Groeten Siena

 

Een middag aan de rit met de PlusBus.

Om 13.00 uur kwam de bus en werden we opgehaald door Be de chauffeur en Giny als begeleidster. Met vijf dames uit Schildwolde en één uit Slochteren, ging ons vaste groepje op pad, voor een mooi rondrit.

De eerste stop was het mooie plaatsje Garnwerd, waar we heerlijk aan het Reitdiep zaten en genoten hebben van een kop koffie of thee met iets lekkers. Hier kwamen ook de andere bussen erbij en waren we compleet.

Daarna ging het verder met Chienus voorop en via een prachtige route over het Hoogeland, kwamen we in Lauwersoog terecht en hebben we in restaurant Schierzicht heerlijk vis gegeten. Nadat iedereen voldaan was en afgerekend had, konden we naar buiten waar nog foto’s gemaakt zijn, voor de bus.

Zo kon aan de terugreis begonnen worden, elke bus ging nu op eigen gelegenheid. Onze chauffeur ging nog even door de Eemshaven, een kijkje waard, en zo verder richting Appingedam, waar eerst Giny thuisgebracht werd. Zij had nog andere verplichtingen. Daarna reed de bus naar Slochteren en als laatste stop de dames in Schildwolde. De chauffeur werd bedankt voor het veilig thuisbrengen en we konden terugzien op een prachtige middag!

Ook een woord van dank aan de organisatie. Het is geweldig wat jullie als vrijwilligers allemaal doen voor ons!

 

Namens de vaste club uit Schildwolde

Verslag uitstapje naar Norden. (D)

Nadat we alle mensen hadden opgehaald, hebben we in Bunde bij Ganseforth koffie gedronken met wat lekkers erbij.

Daarna vertrokken via een toeristische route naar Norden na een kleine uitleg konden de mensen het stadje bezichtigen.

De winkels in en uit het werd ook steeds warmer om half vijf was iedereen weer bij de bus waarna we via een toeristische route weer richting  Bunde reden.Hier koffie met broodjes genuttigd. We hebben de mensen even gevraagd wat ze van de reis vonden. Iedereen vond het een geslaagde reis

Jaap Lien en Piet hadden daar een fijn gevoel bij wij wensten iedereen wel thuis

 Met vriendelijke groeten,  Pieter

  

Reisverslag één van de speciale verrassingsdagen (woensdag 12 april 2017jl.)

Om plm. 09.30 uur van huis vertrokken met onbekende bestemming. Vol verwachting vertrokken we door diverse achteraf gebieden, wat trouwens heel mooi was om te zien. Naar onze vaste pleisterplaats Stee en Stoetje bij de molen in Vriescheloo waar we koffie met een plak cake hebben genuttigd. Vervolgens kregen we allemaal een glas met zout uitgereikt verrassing no.1 kleurstof aan toegevoegd verder knoopwerk met rode en witte garen roosjes gemaakt?? Verrassing no. 2. Na alle werkzaamheden te hebben verricht reden we richting Duitsland naar Rhede wederom een verrassing no.3. Hier werd ons een Paasbrunch geserveerd, bij De Olle Rheen (Gerard) geweldig. Na de maaltijd werden we aan het werk gezet!! Hier ontvingen we een eierdoosje welke geverfd moest worden verrassing no.4.Daarna begonnen we met het aankleden, bijgestaan door chauffeurs en begeleidsters. Hier werd het ons duidelijk waar dat zoutpotje voordiende? Voetstuk voor de Paas supprise. Wat een inzet geweldig!!! Namens alle Plusbus gebruikers onze hartelijk dank.

                                                                                                                                                              Jannie en Jan Hesse uit Kolham