Op zondag 9 juni vertrokken wij om 20 over 9 uit Hoogezand voor de reis naar Meppel. We reden via Veendam en Wildervank naar de N 33 we gingen koffiedrinken bij v. d. Valk in Assen daarna ging de reis weer verder naar Meppel en zo rond het middaguur daar aan te komen. We hadden de hele middag voor ons zelf om vrij te besteden, als we maar om 4 uur maar weer bij de busjes aanwezig waren. Er was daar van alles te doen o.a. een grote braderie, accordeon muzikanten, city slim door de grachten  ( br. Wat koud in het water). Wij zijn eerst over de braderie gelopen en daarna bij de historische schepen langs en vervolgens hebben mijn buurvrouw en ik een tosti genomen bij Restaurant Tipbrug .Waar een podium was met accordeon spelers dus vertier genoeg. Het weer was niet erg aangenaam er waaide een frisse wind en de temperatuur was ook niet aangenaam. Maar dat kon de pret niet drukken. De winkels waren ook open zodat we daar ook nog even gebruik van hebben gemaakt. En dan vliegt de tijd voorbij en was het tijd om naar de busjes te gaan, er waren trouwens maar 2 busjes mee misschien omdat het zondag was dat weet ik niet. We moesten om 5 uur in Schoonloo zijn waar we gingen eten bij de Tien Heugten ons wel bekend adres. We hebben weer genoten het was een mooie dag om op terug te kijken. Chauffeurs en begeleidster bedankt voor jullie bijdrage en behulpzaamheid. Het was voor ons de laatste rit voor de vakantie. Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie zowel de chauffeurs als begeleidsters en mede passagiers. En hopen jullie na de vakantie gezond en wel terug te zien.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Op woensdag 24 april werden we om 9 uur opgehaald uit Hoogezand voor een mooie reis naar de bollenstreek in Noord Holland. We hadden het weer niet echt mee, maar dat kon de pret niet drukken. We reden over de A7 richting Groningen waar we via de oosterlijke ringweg en door Hoogkerk(wegens werkzaamheden) weer op de A7 kwamen. We reden door Friesland en toen over de Afsluitdijk daar hebben we koffie gedronken bij Beleefcentrum in Kornwerderzand. We reden door de Wieringemeerpolder om zo in Breezand aan te komen bij de poldertuin met prachtig aangelegde paden met allemaal tulpen. Maar op dat moment waren de weergoden ons niet goed gezind, want het regendepijpestelen dus maar een klein stukje door de tuin gelopen en snel weer in de bus. Vervolgens reden we door Breezand en Anna Paulowna om de mozaïeken te bewonderen wat weer goed in de smaak viel. We reden toen verder naar Den Helder waar we eerst een hapje gingen eten bij Rest. Vice Versa bij de luchthaven waar we wat helicopters zagen landen en opstijgen ook weer interessant om te zien.Daarna gingen door de haven van Den Helder waar Harke heel veel over kon vertellen wat ook zeer goed in de smaak viel heel interessant allemaal. Daarna kon de terugreis beginnen we hadden als laatste stop bij Haje Afsluitdijk in Zürich nog weer even de tijd om wat te nuttigen.Het was weer een prachtige dag en erg gezellig met elkaar. Chauffeurs en begeleidster heel hartelijk bedankt voor jullie behulpzaamheid en het organiseren van de reisjes. Op naar het volgende reisje.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Op vrijdag 5 april hadden we weer een mooie verrassingstocht in het vooruitzicht. We stapten om kwart voor 10 in de bus in Hoogezand. We reden naar Zuidlaren, Tynaarlo, Vries, Donderen naar Norg. Van daaruit reden we door mooie natuur gebieden. We hadden het weer niet echt mee, want het regende van tijd tot tijd. Maar dat kon de pret niet drukken we genoten met volle teugen. Op een gegeven moment verlieten we de verharde weg om over een zandpad te gaan, nou dat hebben we onder-vonden het ging van links naar rechts en gaten en kuilen maar met onze ervaren chauffeur is het allemaal goedgekomen mijn complimenten.  Nog een klein stukje rijden arriveerden we in Veenhuizen bij Koffie en Thee Tuin “Zunneschien” waar we een kom met koffie kregen met een heerlijke plak cake. Ook konden we daar nog even rondneuzen in de Galerie waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Na afgerekend te hebben kon de reis weer verder gaan. We reden weer door mooie gebieden we kwamen nog door Vledder, Frederiksoord en we hadden onze lunch in Café ‘ Wold in Ruinerwold. We hebben daar heerlijk gegeten. Van daaruit reden we naar Schiphorst Stg. Ooievaars Buitenstation “ De Lokkerij” waar we uitgebreid uitleg kregen hoe het daar aan toegaat. We hebben veel ooievaars gezien wat een mooi schouwspel was.Er zijn heel wat foto,s gemaakt. Van daaruit reden we naar Restaurant De Raket in  Rogat voor nog een versnapering . We reden toen in een keer naar Hoogezand, Het was weer een fantastische dag we hebben weer genoten. Mijn dank voor de chauffeurs en begeleidster voor jullie inzet en behulpzaamheid.

 

Groetjes

 Henny Dieterman

 Hoogezand

25 dorpentocht

Op donderdag 29 febr. 2024 gingen we op pad voor weer een mooie reis in het vooruitzicht. We vertrokken om kwart voor 10 uit Hoogezand we reden door Kropswolde en zo via De Groeve naar Kielwinde weer voor de koffie bij Romala,s Home ons welbekend adres. In Spijkerboor begon het tellen tellen van de dorpen waar we vandaag door zouden reizen. Dus op naar Zuidlaren, Midlaren, Noordlaren, Glimmen, Eelde waar we ook nog een vliegtuig zagen die waarschijnlijk op de startbaan stond om te vertrekken. De tocht ging verder door Peize, Donderen,Langelo, Steenbergen, Een. Het was echt genieten en gezellig in de bus. We kwamen door Haulerwijk, Jubbega, Makkinga en zo alweer bij ons lunch adres te arriveren in Appelscha bij eten & drinken Le Coq. Ik heb daar een heerlijke kop snert gehad met roggebrood met spek wat er goed in ging Na weer onze buikjes gevuld te hebben gingen we weer verder op pad we  kwamen door Boijl, Oldeberkoop, Bakkeveen waar we onze laatste stop hadden bij Bospaviljoen Bakkeveen. Jullie denken nu waarschijnlijk dat is snel op elkaar maar zoals je ziet geef ik een indicatie van de reis, maar niet in de juiste volgorde ik heb namelijk niks genoteerd onderweg en om het allemaal dan goed te plaatsen wordt het een beetje lastig. WE reden nog door Een West, Lieveren, Eelde, Glimmen, Haren, Waterhuizen, Westerbroek en zo weer in Hoogezand aan te komen. Het was een hele mooie reis en zeker voor herhaling vatbaar. Mijn oprechte dank aan de chauffeurs en begeleidster voor de gezelligheid en het vele werk dat jullie voor ons doen.

 

Met vr. gr.

Henny Dieterman

Hoogezand

 

 

15 jaar PlusBus

Op 8 febr. vierden we het 15 jarig bestaan van de plusbus we werden om kwart voor 10 opgehaald. En moesten nog 1 persoon ophalen toen was de bus vol geladen. En kon de reis beginnen we reden rechtstreeks naar Appingedam naar het Aswa gebouw. Daar stond de koffie en thee al klaar ook werden we getrakteerd op een heerlijke gebakje. Na het koffie drinken opende Chienus de dag met het tonen van dia, s van de reizen die in de afgelopen jaren waren bezocht. Af en toe zag je je zelf voorbijkomen. Het was bijzonder interessant om het allemaal weer terug te zien. En ook nog achtergrond muziek op de koop toe. Even pauze voor wat te drinken en bij kletsen. Rond het middaguur werden we getrakteerd op een heerlijke stamppot buffet w.o. boerenkool, zuurkool en andijvie met heerlijke speklappen, rookworst en augurken en zilveruitjes. Ook kregen we nog een toetje na heerlijke vla met slagroom. Na het eten kregen we nog weer dia, s te zien. Even weer pauze voor  een versnapering Koekjes , nootjes en keuze uit verschillende soorten fris, wijn, advocaat met slagroom. Wat een verwennerij de dag kon niet meer stuk. Toen werden er nog wat mooie gedichten voorgelezen door een mevr. ben haar naam even kwijt maar dat viel dus ook goed in de smaak. En als laatste kwam nog een mevr . met een accordeon binnen die allemaal bekende liedjes speelde waar je mee kon zingen. Wat een geweldige dag was het om nooit te vergeten. En dank zei onze vrijwilligers allemaal voor ons georganiseerd  een dikke pluim is op zijn plaats. En ik denk dat ik namens alle aanwezigen dat mag uitspreken. En op naar het 20 jarig bestaan. Hiep hiep hoera de plusbus bestaat 15 jaar.

 

Groetjes 

Henny Dieterman

Hoogezand

Visje eten Westerhuis

Op woensdag 24 jan 2024 vertrokken wij om 1 uur uit Hoogezand we moesten nog wat mensen ophalen uit verschillende plaatsen. We gingen koffie of thee drinken in het Eemshotel in Delfzijl er stond een krachtige wind die dag, maar het was er erg gezellig. We zijn daarna nog wat rondgereden wat ook weer erg in de smaak viel. Rond 4 uur arriveerden we bij Vispaleis Westerhuis in Termunterzijl. De bestellingen werden opgenomen het was er nogal druk. Toen we de maaltijd verorberd hadden en afgerekend kon de terugreis weer aanvaard worden. Het was weer een gezellige middag. Chauffeurs en begeleidster bedankt voor jullie inzet en behulpzaamheid en tot de volgende keer.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Spelletjesmiddag

Op woensdag 17 jan 2024 hadden we een spelletjesmiddag in Appingedam in het Aswa gebouw. We vertrokken om kwart over 1 uit Hoogezand. Bij aankomst in Appingedam konden we gelijk aanschuiven en werden we voorzien van koffie of thee met van die heerlijke mini gebakjes erbij. Daarna konden de spelletjes beginnen we werden in groepjes van 4 personen ingedeeld. Er waren verschillende spelletjes o.a. ringgooien, knikkerspel, balgooien , spiraal, hengelspel, hoefijzer gooien, boter,kaas en eieren om zo maar iets te noemen. In de pauze werden we getrakteerd op fris, wijn of tokkelroom met verschillende lekkere hapjes en aan het einde kregen we ook nog warme hapjes. Het was een heel gezellige middag en weer fantastisch georganiseerd. Na de prijs uitreiking ging ieder weer voldaan naar huis met de busjes. Een pluim voor het organiseren van deze middag bedankt allemaal

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Op woensdagmorgen vertrokken wij om 5 over 9  met de bus we werden als eerste opgehaald, wat haast nooit voorkomt maar ook wel weer gezellig zie je ook  waar de mede passagiers wonen. We reden eerst naar Kolham en dan naar Siddeburen. Daarna kon de reis beginnen. We reden over de N 33 richting Appingedam en vervolgens naar de Eemshaven waar we koffie gingen drinken bij restaurant Diekgat ons wel bekend adres. We reden over het Hoge land wat altijd weer in de smaak valt mooie landweggetjes en dorpjes. En zo kwamen we op een gegeven moment aan in Kielwindeweer wat het einddoel voor vandaag was. We worden daar bij Romana,s Home hartelijk welkom geheten. We konden gelijk aanschuiven voor het diner. Als eerste werd er soep geserveerd lekkere groentesoep. Het hoofdmaaltijd bestond uit rollade met saus aardappelen en patat met verschillende soorten groente en rauwkost allemaal even lekker. We kregen ook nog een toetje na je kon kiezen tussen yoghurt of ijs. Een pluim voor het serveren en het bereiden van de maaltijd. En als klap op de vuurpijl gingen we ook nog een kerststukje maken. Het was weer een heel gezellige dag. Mijn dank gaat uit voor al het werk dat de chauffeurs en de  begeleidsters voor ons doen  en allemaal op vrijwillige basis. Dit was onze laatste reis van dit jaar ik wens iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2024.

 

Groetjes Henny Dietermman

Hoogezand

Najaars rondrit

Op vrijdag 3 nov 2023 hadden we een Najaarsrondrit met de plusbus. We vertrokken rond 10 uur uit Hoogezand. We hadden eerst een kort ritje , want we gingen in Kielwindeweer koffie drinken bij Romala's Home wij kwamen als eerste aan en na een poosje waren de andere 2 busjes ook aanwezig. Van daaruit kon de reis beginnen. We reden door Oud Annerveen, Eexterveen, Eexterzandvoort, Gieten, Eext en zo door het bos van de mooie herfstkleuren te genieten. Jammer dat je geen foto,s kan maken  achter het glas van de bus. Maar we hebben met volle teugen genoten. En zo reden we verder door Grollo, Hooghalen, Laaghalen en Smilde om in Appelscha onze lunch te gaan gebruiken bij  Eten&Drinken Le Coq. We hebben daar weer smakelijk gegeten. We vervolgden onze weg weer door een mooie bosrijke omgeving en reden door Oude Willem, Hoogersmilde, Oranje, Hijken, Zwiggelte, Schoonoord en dan weer door het bos over een zandpad wat goed te doen was. We kwamen bij Eeserveen weer op de verharde weg en reden toen naar onze laatste stop in Exloo bij Bakkerij Puur Ambacht ook altijd weer gezellig. We reden via de N 34 en de N 33 en daarna over de A 7 naar Hoogezand. Het was weer een prachtige dag om mee te maken. Altijd gezellig en relaxt. Chauffeurs en begeleidster bedankt voor jullie inzet en behulpzaamheid.

 

Zal zeker niet alle plaatsen genoemd hebben maar toch een beetje de indruk waar we geweest zijn.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Snerttocht

Op woensdag 18 okt hadden we onze snerttocht we vertrokken om kwart voor 10 uit Hoogezand we reden over Tripscompagnie naar Muntendam, Meeden en toen door het veld. En zo kom je op plekken waar je anders niet komt. Op een gegeven moment kom je weer in de bewoonde wereld. We reden door Wedde en kwamen aan in Vriescheloo om daar bij de molen koffie te gaan drinken met een heerlijke eigen gemaakte plak cake erbij. Daarna gingen we via Smeerling naar Onstwedde, Stadskanaal en zo verder weer door interessante gebieden o. a. door Eexsterveenschekanaal Annerveenschekanaal,Nieuwe Diep om zo een indruk te krijgen waar we geweest zijn. Zal vast wat vergeten zijn om te vermelden maar toch een beetje een indruk. We gingen in Kielwindeweer onze snert nuttigen bij Romana,s Home ons wel bekend adres ook hadden we daar de bingo met mooie prijsjes. Het was weer een zeer geslaagde dag. Chauffeurs en begeleidster hartelijk bedankt voor jullie inzet en behulpzaamheid.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Herfstrondrit

Op vrijdag 6 okt vertrokken wij om kwart voor 10 uit Hoogezand. Het was maar een klein stukje rijden naar ons koffie adres in Kielwindeweer bij Romala,s  Home . Wij arriveerden als  de eerste van de 3 busjes dus nog even wachten voor de koffie. Toen iedereen gearriveerd was kregen we koffie of thee. Ook kon je nog kiezen uit appeltaart of bosvruchten taart erbij. Na ruim een uur daar vertoeft te hebben vervolgden we de reis. We reden door mooie gebieden in Drenthe en zo voor de lunch bij De Coq in Appelscha aan te komen. Daar hebben we heerlijk gegeten en na verloop van tijd gingen we weer op pad door mooie dorpjes en als laatste stop gingen we bij Bakkerij Puur Ambacht in Exloo koffie, thee of een ijsje nemen. En zo vliegt de tijd weer voorbij. We hebben weer een fantastische dag gehad met elkaar. Chauffeurs en begeleidster hartelijk bedankt voor jullie inzet en behulpzaamheid. En tot een volgende keer.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand   

Bezoek Sallandse Heuvelrug

Op donderdag 24 aug vertrokken we met goede moed voor ons reisje naar de Sallandse Heuvelrug. Vanuit Hoogezand reden we naar ons eerste koffiestop in Gieten bij Bakkerij Job heerlijke cappuccino gehad met iets lekkers erbij. Ook hebben we daar ons reisje betaald. Na ongeveer een uur zijn we daar weer vertrokken. Onderweg was er weer van alles te zien zo als altijd. In Ommen gingen we bij ANY TIME snack & dine onze lunch gebruiken wat er goed in ging. We reden door een mooie omgeving en zo kwamen we op de Sallandse Heuvelrug aan waar we een wandeling hebben gemaakt en een paar foto,s genomen. Daarna begonnen we aan de terugreis door mooie dorpjes en over de A 28 verder naar het noorden. We verlieten de snelweg op een gegeven moment  om in Schoonloo onze laatste stop voor een ijsje of iets te drinken. Het was weer een fantastische dag gezellig in de bus ook erg genoten van de mede passagiers. Chauffeurs en begeleidster bedankt voor jullie goede begeleiding en behulpzaamheid. Op naar het volgende reisje.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

Verrasssingstochten met Picknick

  • Om kwart over 9 werden we van huis gehaald we waren de laatsten die instapten. Dus kon de reis beginnen we reden over de A 7 naar Winschoten daar verlieten we de snelweg om zo langs Blijham en Wedde naar Vriescheloo te rijden. We gingen koffiedrinken bij de molen Stee en Stoetje ons wel bekend adres. De koffie stond al klaar met het welbekende zelfgebakken cake. Ook werd daar onze financieel afgehandeld voor de bus, dus konden we met een gerust hart verder reizen. We vervolgden de reis naar Oude Schans, Oudezijl, Drieborg, Ganzedijk, Finsterwolde om maar wat plaatsnamen te noemen. Daarna reden we door de polder waar je om deze tijd van het jaar nogal eens van die brede landbouwvoertuigen tegen komt, maar het is allemaal goed gekomen dankzij onze ervaren chauffeurs. In Woldendorp verlieten we de polder om zo verder te rijden door Baamsum, Termunten, Borgsweer en zo door naar Delfzijl. Daar gingen we de grote weg weer op om naar ons picknick adres te gaan. Dat was in t' Zandt op camping Landgoed. We werden daar verwelkomt door de vrijwilligers die weer hun uiterste best hadden gedaan om het ons weer naar de zin te maken. De tafels waren al gedekt dus we konden zo aanschuiven. Er kwamen van allerlei lekkerheden op de tafels te staan. Bijna te veel om op te noemen zoals 2 soorten koffiebroodjes, puddingbroodjes, broodje met knakworst, donuts, hartige hapjes, watermeloen en stokjes met vers fruit. En als toetje kregen we vla met een dot slagroom. Het kampvuur werd ontstoken en daar werd nog een warme marshmallow te voorschijn getoverd. We hebben weer een fantastische dag gehad waar we met plezier op terug kunnen kijken. Op de terugweg is onze chauffeur nog met ons door verschillende dorpjes gereden wat erg gewaardeerd werd. En zo kwam er weer een einde aan een mooie dag. Bedankt chauffeurs en begeleidsters voor al het werk wat jullie voor ons organiseren. nogmaals bedankt.

        

       Groetjes

       Henny Dieterman

       Hoogezand

Rondrit Friesche wouden

Wij vertrokken om 10 uur uit Hoogezand we reden naar Zuidlaren langs Tynaarlo, Donderen Norg en gingen toen binnendoor over hobbelige zandpaden naar Veenhuizen waar we op onze bekende adres koffie gingen drinken met zelfgebakken cake. We vervolgden onze rit door verschillende plaatsjes om zo in Appelscha te arriveren bij eten & drinken Le Coq waar we de lunch hebben genuttigd. Wij reden toen over het Fochteloo”erVeen dat is een prachtig natuurgebied van 2500 hectare groot wat een rust en ruimte. Daarna reden we via Ravenswoud

Haile, Waskemeer, Marum naar Tolbert waar we onze laatste stop hadden bij Roesd ( Kunst,Cultuur,Brasserie) schitterende  glas figuren en heel mooie schilderijen en nog allerlei andere dingen mooi om te zien. We reden via Groningen naar Hoogezand en zo kwam er weer een einde aan een prachtige en gezellige dag. Chauffeurs en begeleidster bedankt voor jullie gastvrijheid en behulpzaamheid.

 

Groetjes

Henny Dieterman

HOOGEZAND

Vandaag voor 't eerst met de Plusbus geweest

Liza en ik 't was een waar feest.

De chauffeur haalde Ons bij mijn huis vandaan ,

meerdere mensen zijn ook meegegaan.

Onze eerste stop was in Veenhuizen,voomalige gevangenis,

waar een heel gezellig winkeltje is.

Koffie gedronken hebben We daar,

met cake er bij 't is waar.

Van Veenhuizen naar Appelscha gegaan,

daar hebben Wij een gezamelijke lunch gedaan.

Dat was dus voorbij,

en toen kwam de eindbestemming voor de Groep en mij.

Ravenswoud pluktuin was Ons volgende station ,

waar een Ieder van Ons Bloemen plukken kon.

Koffie ,thee en cake werd ons gepresenteerd,

en het bloemen plukken werd Ons geleerd.

We zijn ieder met een mooie bos bloemen naar huis gegaan,

nadat 't plukken was gedaan.

Voorspoedig weer in Appingedam aangekomen,

hebben Wij van Onze aardige Chauffeur Willie afscheid genomen.

Want wat Hij vandaag voor Ons heeft gedaan,

daar beleven Wij prettige Herinneringen aan.

Adam Voetman Appingedam 13 Juli 2023.

Voorjaars rondrit 13 april 2023

 

s'Morgens rond kwart over 9 werden we opgehaald vanuit Hoogezand er moest nog 1 passagier opgehaald worden . Toen kon de reis beginnen we reden over de A7  bij Winschoten verlieten we de snelweg. Door mooie plaatsjes in Oost Groningen kwamen we aan in Vriescheloo waar we koffie gingen drinken bij de molen Stee en Stoetje. De gastvrouw en gastheer stonden ons al op te wachten en heetten ons van harte welkom. De twee andere busjes waren wat later. We kregen zoals gebruikelijk daar koffie of thee met een heerlijke zelfgebakken plak cake. De reis ging verder door Oost Groningen  en zo kwamen we aan in Bourtange waar je op aanvraag met de busjes door mag rijden het is een mooie vesting plaatsje. En zo reden we verder door  het mooie Westerwolde. Daarna gingen we de grens met Drenthe over om zo weer te genieten van al het moois onderweg. Rond de middag arriveerden we in Schoonloo voor de lunch bij de Tien Heugten. Toen onze buikjes gevuld waren reden we door verschillende plaatsjes en als laatste stop gingen we in Exloo bij bakkerij Puur Ambacht nog iets nuttigen. En zo werden we weer thuis gebracht. Het was weer een fantastische dag met allemaal weer voldane mensen. Chauffeurs en begeleidster heel veel dank voor jullie inzet en behulpzaamheid. 

 

Groetjes 

Henny Dieterman

Hoogezand.

Speciale paas verrassingstochten

We vertrokken om 10 uur uit Hoogezand de reis ging door het natuurgebied ‘t Roegwold dat was mooi om te zien . Daarna reden we door verschillende dorpjes om zo in Appingedam aan te komen bij het Aswa gebouw. De vrijwilligers zaten ons al op te wachten en heten ons van harte welkom. Toen we plaats hadden genomen werden we getrakteerd op koffie of thee met iets lekkers erbij wat erg in de smaak viel. Toen kon de verrassing beginnen we kregen een haas of een konijn om te verven eerst de zijkanten en dan de voorkant daarna moest de verf drogen. En konden we aan de brunch beginnen we konden kiezen uit mosterd of tomaten soep als voorgerecht wat erg lekker was. Op een lange tafel was van alles uit gestald lekkere broodjes, salades, eieren, beleg te veel om op te noemen wat toch weer een verwennerij en dat allemaal door onze vrijwilligers wat mogen we daar trots op zijn Ook kregen we nog een toetje na vanillevla met slagroom. Daarna moesten we weer verder werken aan ons paasstukje eerst de achterkant verven. Er werden emmertjes uitgedeeld met potgrond erin we kregen een bloemetje aangereikt die erin gezet moest worden ook werd nog een bloembol er naast gezet en dan aanvullen met nog wat potgrond wat een smeerboel. Het was net of we aan het aardappel rooien waren we geweest want we hadden echt wel rouwrandjes onder de nagels gekregen maar dat mocht de pret niet drukken we gingen stug door . We kregen takjes en mos een A paashaasje om aan de tak te hangen en ook nog kleine eitjes ter versiering. Het zijn toch weer hele mooie paasstukjes geworden. We werden nog getrakteerd op een versnapering een glaasje fris of tokkelroom met slagroom. Het was weer een fantastische dag dankzij onze vrijwilligers en de chauffeurs dank voor al het werk.

 

groetjes 

Henny Dieterman 

Hoogezand

Snerttocht

Snerttocht  24 nov. 2022

 

We reden van Hoogezand  via de A 7  richting Winschoten  langs Blijham naar Vriescheloo  daar gingen we koffie drinken bij de molen Stee en Stoetje  we kregen gelijk een kop koffie met een heerlijke plak   Eigengemaakte cake wat weer goed in de smaak viel. Toen gingen we door het mooie Westerwolde toeren  wat weer mooie vergezichten op leverde. En dan de verrassing waar zouden we snert gaan eten het was in Onstwedde bij Snackbar ,t Wold de geur kwam ons al tegemoet alles stond al gereed dus werden we gelijk bediend  met een kop snert en roggebrood met spek wat er heerlijk inviel je kon ook nog voor de tweede keer een portie krijgen wat ook weer op prijs gesteld werd we hoefden zelfs niets te betalen want het was bij de prijs inbegrepen. Daarna reden we weer door mooi Westerwolde en zo gingen we bij Intratuin in Winschoten onze laatste stop houden waar alles in Kerstsfeer was onthuld mooi om te zien we hebben nog een consumptie genuttigd  en  daarna reden we weer naar Hoogezand. Het was weer een mooie dag we hebben weer genoten. Bedankt chauffeurs voor de goede verzorging en tot de volgende keer

 

Groefjes 

Henny Dieterman

Visje eten in Lauwersoog

Wij stapten als laatsten in de bus dus kon de reis beginnen we reden naar Groningen en zo door verschillende plaatsen. We gingen in Leens koffie of thee drinken bij Ambachtelijke Bakkerij Peters wat goed in de smaak viel. Wij waren als enigste bus daar de andere 2 bussen waren ergens anders koffie gaan drinken dat kwam n.l beter uit met de route. Daarna reden we naar Lauwersoog we reden eerst nog een stukje over het haventerrein om vervolgens bij ons einddoel aan te komen bij visrestaurant Schierzicht. De tafels waren voor ons gereserveerd. We hebben eerst wat te drinken besteld en later kwamen ze het menu opnemen. We hebben weer heerlijk gegeten ook waren er nog enkele die een ijsje namen. Het was weer een gezellige middag we hebben weer genoten. We vertrokken om 6 uur uit Lauwersoog en zo waren we rond 7 uur weer thuis. Het was weer een fantastiche middag zo met elkaar. Chauffeurs en begeleidster bedankt voor jullie inzet en behulpzaamheid. en tot de volgende keer.

Groetjes 

Henny Dieterman

Hoogezand

Verrassingstochten september

We reden via Kropswole naar Kielwindeweer waar we koffie gingen drinken. Ik heb een cappuccino gehad met eenheerlijke gebakje erbij. Het was bij ons vertrouwd adres Romana,s Home. We vervolgden onze reis door mooie dorpen om zo in Schoonhoven te arriveren bij  De Tien Heugten waar we een hapje gingen eten. Het was weer even gezellig als altijd. Na onze buikjes  weer gevuld te hebben en bij gekletst gingen we weer verder op pad. We reden weer door mooie plaatsen en zo kwamen we op een gegeven moment aan  op een boerderij genaamd.Bij de boerin kaasboerderij. Het was in Stadskanaal. We werden door de boerin verwelkomt met koffie of thee met een heerlijke plak cake. Daarna gaf ze uitleg over hun bedrijf hoe het allemaal werkte. Toen gingen we de stallen met de koeien bezichtigen wat zeer interessant was alles wordt automatisch gedaan door robots het voeren en melken voor iedere koe zijn eigen programma. Daarna kregen we nog weer koffie of thee aangeboden. Ook konden we nog zuivel en kaas kopen  van de boerin  waar veel gebruik van werd gemaakt. Het was weer een fantastische dag en zijn weer een heel stuk wijzer geworden. Chauffeurs en begeleidster  bedankt voor het organiseren en behulpzaamheid. Als jullie er niet waren hadden wij niet zulke mooie uitstapjes.

Groetjes 

Henny Dieterman

Hoogezand

Bezoek stadje Cloppenburg

Wij vertrokken om kwart over 9 uit Hoogezand. De stemming zat er direct al goed in. Het weer zag er goed uit. Over de A 7 reden we richting de Duitse grens. In Bunde gingen we koffiedrinken met iets lekkers erbij Het was bij Backer Ganseforth. Daarna gingen we op weg naar ons einddoel het stadje Cloppenburg we moesten nog omrijden door wegwerkzaamheden. We kwamen om ongeveer 13.00 uur aan. Wij hadden tot 16.00 uur de tijd om de stad te verkennen  Bij  Bubys Spezi Shop hebben we eerst een hapje gegeten en toen op pad gegaan. We hebben ons prima vermaakt en dan vliegt meestal de tijd zo weer voorbij. We hebben thee en koffie gedronken bij Stadboerkerei Stadca Cloppenburg. Daarna zijn we langzaam aan weer naar onze busjes gelopen iedereen was keurig op tijd.  Op de terugweg hadden we nog een laatste stop in Bunde bij Combi. Het was een zeer geslaagde dag met mooi zonnig weer we hebben weer erg genoten. Chauffeurs en begeleidsters bedankt voor jullie tomeloze inzet en behulpzaamheid. En maar weer op naar de volgende reisje.

Groetjes 

Henny Dieterman

Hoogezand

Verrassingstochten augustus

Wij vertrokken om half 10 uit   Hoogezand het weer was prima er was een mooie route uitgestippeld in t'Zandt kwamen de 3 busjes bij elkaar om vervolgens achter elkaar aan te rijden. In Zeerijp gingen we koffie drinken  bij Theeschenkerij Beeldentuin  Eenumermaar waar van alles te zien en te koop was. We vervolgden onze weg door mooie dorpjes en plaatsjes wat erg in de smaak viel Op een gegeven moment kwamen we aan in Slochteren bij Meneer Vroeger in zijn prachtige tuin. En daar was een grote verrassing ik dacht dat we een picknick hadden maar het was een barbeque met alles erop en eraan. De heer Vroeger heette ons van harte welkom in zijn tuin. Daarna gingen de chauffeurs en de dames voor ons aan het bakken en met drinken langs wat weer een enorme compliment verdiend het was ook nog behoorlijk warm maar ze gingen stug door het was erg gezellig en een dikke pluim is op z,n plaats. Toen kregen we allemaal een vragenlijst overhandigd met allemaal vragen over de tuin zeer interessant maar aangezien ik geen groene vingers heb had ik maar een paar vragen goed beantwoord maar dat mag de pret niet drukken het was een fantastische dag. Chauffeurs en de dames heel erg bedankt voor al het werk wat jullie weer voor ons gedaan hebben. We waren op tijd weer thuis aangezien van Slochteren naar Hoogezand maar een klein stukje rijden is.

 

Henny Dieterman 

Hoogezand

 

Oh ja ik ben nog vergeten dat we ook nog een heerlijke toetje hebben gehad.

Verrassingstochten juni

Wij vertrokken om half 10 uit Hoogezand we reden eerst nog even naar Westerbroek om daar nog iemand op te halen. De reis ging toen weer naar Hoogezand over de Kielsterachterweg naar Kielwindeweer waar we koffie gingen drinken bij Romala,s Home. We vervolgden onze weg via Spijkerboor, Eexterzandvoort, Eext, Anderen, Gasteren,Balloërveld,Rolde ,Nijlande,Ekehaar,Amen,Grolloo om zo in Schoonloo te arriveren voor de lunch bij De Tien Heugten. Nadat we onze buikjes weer gevuld hadden ging de reis verder naar Elp om daarna voor de volgende verrassing in het dorpje Orvelte aan te komen. We stapten uit op de parkeerplaats en toen een stukje lopen naar het museum Zoo Bizar waar we allemaal kleine dieren konden bewonderen. Ook was er een mevrouw die het e.e.a. nog wat over de dieren vertelde je kon zelfs nog een kleine slang aaien, maar daar werd niet veel gebruik van gemaakt. Ook was daar nog een winkeltje waar je mooie spullen kon kopen. Wij hebben ons daar nog een ijsje gekocht. En zo begonnen we weer aan de terug reis. Dat ging via Elp, Grolloo, Marwijksoord ,Nijlande, Anderen, Anloo, `Schipborg, Zuidlaren waar we de laatste stop hadden bij Bakker Veenstra. Het was weer een heel gezellige dag zoals altijd veel met elkaar onderling gesproken en zeker voor herhaling vatbaar. Ook wil ik de chauffeurs nog bedanken voor hun inzet en behulpzaamheid. Er waren deze keer geen vrijwilliger dames mee doordat er maar 2 busjes op pad waren. We reden van Zuidlaren  naar Westerbroek, en tot slot Hoogezand en zo kwam er weer een eind aan een prachtige dag. Nu even een paar weken vakantie en dan kunnen we weer genieten van de uitstapje.

 

Groetjes

Henny Dieterman

Hoogezand

 

Visje eten  Zoutkamp

We vertrokken om half 2 uit Hoogezand helaas waren er 2 plaatsen onbezet in de bus. Maar niet getreurdd we gingen vol goede moed op pad. We reden door mooie dorpjes en wijde uitzichten om zo in Pieterburen aan te komen voor een kopje koffie of thee al naar gelang met iets lekkers erbij het was bij Restaurant Waddengenot. En toen door een mooie omgeving in Zoutkamp aan te komen. Daar hebben we heerlijk van de vis genoten het was lekker. Het was bij Palingrokerij Postma. De terug reis reden we over de N 361 naar huis. Het was een hele gezellige middag en voor herhaling vatbaar. Chauffeurs en begeleiding bedankt voor jullie inzet en tot een volgende keer.

 

Groetjes 

Henny Dieterman

Hoogezand

Bezoek vissersdorpje  Greetsiel

Wij vertrokken om half 10 uit Hoogezand het weer was goed we reden over de A 7 naar Bad Nieuwe Schans waar we de grens passeerden. In Bunde gingen we koffiedrinken bij Muss Wessels. Na een uurtje vertrokken we daar weer om vervolgens door verschillende dorpen onze weg te vervolgen, we reden door Emden om zo in Greetziel te arriveren. Het was ongeveer 13.00 uur en we hadden tot 16.00 uur de tijd om het vissersdorpje te verkennen. Wij zijn eerst gaan eten bij Captains Dinner waar we van genoten hebben. Daarna zijn we op pad gegaan en zoals het meestal gaat met de dames belanden ze toch weer in een kledingzaak. Maar och toch maar verder om het dorp te verkennen. We zijn nog even bij de haven geweest en hebben toen nog een glaasje drinken gekocht bij Fest Land. Om ook nog even gebruik te maken van het toilet. De tijd is voorbij gevlogen het was een mooie dag. Om 16.00 uur vertrokken we weer we hebben weer genoten Op de terug weg zijn we nog even weer in Bunde aan geweest bij Muss Wessels. Chauffeurs en begeleiding bedankt voor weer het organiseren van de trip. Daarna reden we weer naar Hoogezand.

 

Grotjes 

Henny Dieterman

Hoogezand

Verrassingstochten mei

We hadden vandaag weer een verrassingstocht op het programma staan. We vertrokken om half 10 uit Hoogezand. De stemming zat er direct al goed in dus gingen we met goede moed op stap. We reden via de A7 richting Winschoten. Om vervolgens langs Blijham en Wedde naar Vlagtwedde, Veelerveen om zo in Vriescheloo bij de molen De Korenbloem te arriveren, daar werden we al verwelkomt door de dames van Stee en Stoetje de koffie geur kwam ons al tegemoet. Na nog even gewacht te hebben op de 2 andere busjes kregen we koffie met een plak heerlijke  eigengemaakte cake. Daarna reden we weer verder langs een mooie route Vlagtwedde, Kopstukken, Mussel, Stadskanaal, Nieuw Buinen, Buinen naar Borger om zo in Schoonloo te arriveren voor onze lunch bij de Tien Heugten. Nadat we weer voldaan waren en bij gekletst reden we verder naar Zuidveld, Zwiggelte, Klaterberg, Boswachterij Grolloo langs Herinneringskamp Westerbork en zo naar Amen, Ekehaar, Eldersloo, Rolde naar Eext daar gingen we naar het museum  De Kluis waar veel oudheden tentoongesteld zijn interessant om te zien ook kregen we film over het ontstaan van het dorp Eext te zien. Maar omdat de tijd begon te dringen werd de film afgebroken. We hadden onze laatste stop bij de Snack- en Eetcafé Eexterhalte wat weer goed in de smaak viel. Op naar Gieten om vervolgens over de N 33 en de A7 richting Zuidbroek en zo weer in Hoogezand te arriveren. Het was weer een prachtig georganiseerde dag . Bedankt chauffeurs en vrijwilligsters wat jullie allemaal voor ons doen we hebben weer genoten. En we verheugen ons nu alweer op het volgende tripje.

 

Met vr. gr.

Henny Dieterman 

Hoogezand.

25 dorpentocht

Wij reden om half 10 naar de carpoolplaats bij Kolham waar de 3 busjes samen kwamen.We gingen richting Waterhuizen naar Haren. Door een mooie route  via Onnen, Noordlaren, Midlaren en Zuidlaren door naar Schipborg om zo in Zeegse te arriveren voor onze koffiestop  bij Het witte Huis Ik heb daar cappuccino met heerlijke MonChou taart gehad. We reden verder door mooie natuur gebieden via Oudemolen, Gasteren, Taarlo het Balloërveld en zo verder langs Ubbena, Zeijen, Peest,  Zuidvelde, en toen door naar Veenhuizen rondje door het dorp  

Daarna door over het Fochtterloërveen wat een prachtig natuur gebied is rust en ruimte geweldig. Daarna Bovensmilde om zo in Appelscha te arriveren voor onze maaltijd bij Le Coq

.Na onze buikjes gevuld te hebben reden we naar Smilde, Oranje,  Zwiggelte,  een rondje door Elp, Eeserveen.  We hebben in Exloo onze laatste stop gehad bij Bussemaker. Onze laatste route ging via Buinen, Gasselterboerveen, Gieterveen, Bareveld, Wildervank, om zo over de Kielsterachterweg weer in Hoogezand aan te Komen. We hebben een fantastische dag gehad mede dankzij onze chauffeurs en begeleidsters. Het weer was prima. En nogmaals een speciale dank voor het organiseren van de reisjes chapeau. En tot een volgende keer.  We hebben genoten.

 

Met vr. gr.

Henny Dieterman 

Hoogezand.

Bloemen Mozaiekdagen Anna Pauwlowna 

We vertrokken rond 9 uur uit Hoogezand naar Groningen i. v. m. de ombouw van het Julianaplein moesten we omrijden over ring noord om zo weer op de A 7 te komen. We reden zo richting de Afsluitdijk. We hebben koffiegedronken  bij Hajé Afsluitdijk Zurich. Daarna reden we over de Afsluitdijk waar momenteel werkzaamheden worden uitgevoerd Harke vertelde over de Afsluitdijk en de werkzaamheden. Ook reden we nog een stukje bij de dijk omhoog zodat we aan beide kanten het water konden zien. Het monument van Levy staat nu halverwege eerder stond hij bij de sluizen. We reden bij Den Oever Noord Holland binnen over het eiland Wieringen Harke vertelde daar ook heel mooi over. Langs Hippolyhoef kwamen we aan in Breezand bij de Poldertuin ofwel Kleine Keukenhof daar kregen we een half uur de tijd om rond te wandelen wat zeer in de smaak viel. Na wat foto,s gemaakt te hebben gingen we verder naar Anna Paulowna voor de bloemen mozaieken. We vervolgden onze rit door Julianadorp naar Den Helder daar gingen we eten  bij luchthaven in Vice Versa we zagen daar veel helicopters landen en opstijgen. Toen hadden we een rondrit door  de haven van Den Helder waar Harke ook veel over kon vertellen als laatste reden we naar het Marinemuseum waar een onderzeeër lag ook weer een mooi verhaal erover. We hadden een prachtige dag met mooi weer erbij. We aanvaarden de terugreis via Huisduinen, Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna, 't Zand, De Haukes, Den Oever, Afsluitdijk We hadden nog een laatste stop bij Hajé Afsluitdijk Zurich. Zo reden we via  de A 7 naar Groningen. Het was een zeer geslaagde dag met dank aan alle chauffeurs e n begeleidsters wat ze allemaal voor ons organiseren een dikke pluim is op z,n plaats ik denk dat ik namens   alle deelnemers dit mag uitspreken.  Zo kwamen we om kwart over 8 weer veilig in Hoogezand aan. En maar weer tot de volgende keer.

 

Groetjes,

Henny Dieterman 

Hoogezand.

Verrassingstochten  Pasen 2022.

 

We vertrokken om 20 over 9 uit Hoogezand richting Siddeburen daarna naar Appingedam en als laatste naar Spijk toen waren we compleet en kon de reis beginnen. Met een mooie route richting de Eemshaven daar gingen we koffiedrinken met iets lekkers erbij in Restaurant Diekgat. Ook was W er een verrassing we kregen allemaal een kuikentje die we met viltstiften moesten schilderen naar eigen inzicht. Het kuikentje kwam in een zakje met onze namen erop. De tocht ging verder door de polder met mooie boerderijen en veel land onze chauffeur  Jan kon er mooi over vertellen wat best interessant was.

Op een gegeven moment kwamen we aan in het dorpje t, Zandt bij camping Landgoed. De lunch was al helemaal voorbereid door de vrijwilligers een dikke pluim is op zijn plaats. We konden zo aanschuiven. We begonnen met soep daarna een pasteitje met ragout en allemaal lekkere broodjes met beleg er was ook een ei voor iedereen dat hoort er natuurlijk bij met pasen. En als toetje kregen we een chocolade ei die door midden was gemaakt en gevuld met yogurt.

Na luncht werden we aan het werk gezet voor het maken van een paasstukje wat zeer in de smaak viel. Dus ook de oplossing waar het kuikentje voor bedoeld was. Geweldig wat de chauffeurs en de begeleidsters allemaal voor ons doen ik denk dat ik namens alle deelnemers en deelneemsters onze hartelijke dank mag uitspreken.

Na nog een sorbet of een advocaatje genuttigd te hebben zijn we weer keurig thuisgebracht. En maar weer tot een volgende keer.

 

Groetjes 

Henny Dieterman 

Hoogezand

Verrassingstochten 2022.

 

 

We vertrokken vanuit Hoogezand naar Kielwindeweer waar we koffie gingen drinken bij Romala,s Home na lekker bijgekletst te hebben vertrokken we richting Spijkerboor, Annen, Eext.

Door Boswachterij Gieten naar Schoonloo waar we de maaltijd gingen nuttigen wat er goed inviel. Vandaaruit reden we via Grollo, Assen, Rhee naar Zeyen daar aangekomen gingen we De Orangerie bezoeken waar momenteel Kunst op Schaal is tentoongesteld. Ook was er een demonstratie van eieren bewerken leuk om te zien,maar niet aan mij besteed wat een gepriegel. Ook hadden we een consumptie bon van de chauffeur gekregen voor een kopje koffie of thee wat er weer goed inviel. We hadden het weer niet mee vandaag koud en sneeuwval. We aanvaarden de terugreis  via Vries, Zuidlaren en Hoogezand. Ondanks het slechte weer toch een mooie dag gehad met mekaar. Bedankt  chauffeur en begeleidster voor jullie behulpzaamheid en tot een volgende keer.

 

Groetjes Henny Dieterman

               Hoogezand

Stamppotten tocht 17 maart 2022

We vertrokken uit Hoogezand rond 10 uur s, morgens naar Sappemeer via de A 7 naar Zuidbroek en vervolgens via de N 33 richting Veendam afslag Pekela naar Alteveer Onstwedde

daar hebben we koffie gedronken met iets lekkers erbij het was bij Gasterij Natuurlijk Smeerling

vandaar vertrokken wij naar Harpel Mussel Musselkanaal Stadskanaal Bareveld Kielsterachterweg naar Kielwindeweer waar we stamppot gingen eten je kon kiezen tussen boerenkool en zuurkool met speklap of rookworst en augurk en zilveruitjes het was heerlijk ook kregen we nog een bakje yoghurt na het werd geserveerd bij Romala waar je ook mooie dingen kunt kopen. We reden verder naar Spijkerboor Eexterzandvoort Eext en zo door de bossen een mooie route.  Schoonloo Eesergroen Westdorp. in Exloo gingen we theedrinken bij Bakkerij Puur Ambacht.Toen door boswachterij Exloo naar Ees Borger. En vervolgens via de N34 richting Gieten daar namen we de afslag naar de N 33  om bij Bareveld de weg te verlaten naar de Kiesterachterweg om weer in Hoogezand te arriveren. We hadden er mooi weer bij en het was een prachtige dag . En nu maar wachten op het volgende uitje. Chauffeur en begeleidster bedankt voor het gezellig samen zijn.

groetjes Henny Dieterman

Aan de vrijwilliggers van de PlusBus

Hartelijk dank voor de liefde volle verzorging voor onze oude mensen. Wij danken jullie daarvoor.

Het is top. Met veel geduld en liefde duizend maal dank.

Hartelijke groeten van,

Betsy Aszie

Rika Marietje

Woldendorp.

 

Lieve oma,


Sinterklaas is dit jaar zeer verheugd,

omdat hij mee mag met de ASWA dit doet hem zeer veel deugd.

Op reis met de dames en heren van het Groninger land,

daar over mag zeker wel een stuk in de krant.

De lampjes in de Orchideeën Hoeve schitteren hem al tegemoet,

al die mooie bloemen en vogels toveren een glimlach op zijn snoet.

Maar het meest kijkt hij nog wel uit naar het weerzien van een bijzondere gast,

door haar wordt hij altijd het meest verrast.

Siena Schreuder is de dame waar hij het over heeft,

met haar heeft al vele mooie avonturen beleefd.

En wat heeft hij nu gehoord?

Hij is niet de enige  waarbij zij pluspunten scoort.

Ook de chauffeurs worden erg blij van haar,

bij hen raakt ze zeker een gevoelige snaar.

Altijd vrolijk en in voor vertier,

ja, met jou maken zij goede sier.

Ook Evelien van het Hof van Zuidlaren,

kan zich bij jouw fanclub scharen.

Een kopje koffie hier, een wijntje daar,

ook tegen een lekker visje maak jij geen bezwaar.

Je medereizigers zitten soms te klagen, over ziektes die hun plagen.

Een wijze boodschap heb je voor hen die het willen horen,

hopelijk knopen ze het goed in de oren.

Ziek zijn doe je maar thuis, we storten ons nu weer in het feestgedruis.

Gelukkig zijn er ook medereizigers die erg vrolijk zijn,

voor hen zijn de uitjes een groot festijn.

Ze roepen als ze je zien maar al te blij,

gelukkig is Siena er vandaag ook weer bij!

Sint krabde zich eens goed achter de oren,

en boog zich over zijn grote boek naar voren.

Wat zou Siena leuk vinden om te ontvangen?

Waar zou ze naar verlangen?

ze houdt van mooie kleren en tuinieren,

lekker eten en lieve dieren.

De paden op, de lanen in,

ze heeft altijd goede zin.

Hij heeft iets uitgezocht wat hier goed bij past,

hopelijk word je er erg door verrast.

Het uitje naar de Orchideeën Hoeve krijg je van hem cadeau,

hopelijk steelt hij daar samen met jou de show.

Je bent een oma naar mijn hart,

daarom legde hij ook een ander pakje voor je apart.

Hij hoopt dat je van de cadeautjes geniet,


                                                                                     de groetjes en een dikke zoen van Piet

Woensdag 7 augustus busreisje door de Veenkolonien om precies 9.30 van huis gehaald door chauffeur Henk via Hoogezand reden we langs kielsterachterweg afslag Wildervank door Veendam naar de Wildervanksterdallen ,waar we koffie gingen drinken bij bed en breakfest de (De Kainstobbe) heel apart maar wel gezellig de gastheer vertelde alles over het ontstaan van de koffie en theeschenkerij er was veel te bezichtigen echt leuk wat je niet verwacht aan de buiten zijde van het gebouw.
Vervolgens gingen we na langs diverse plaatsen te zijn gereden na de volgende pleister plaats Onstwedde hier hebben we heerlijk gegeten bij snackbar t/Wold leuke en vlotte bediening na vertrek gingen we langs diverse plaatsen Mussel -Zandberg Valthermond Valthe Exloo Borger Ees Drouwen
naar Gasselte hier hebben we nog even diverse zaakjes genuttigd om vervolgens via achterweggetjes terug via Veendam Borgercompagnie Sappemeer terug na de startplaats geweldig wat weer een leuke en gezellige dag. Jannie en Jan Hesse Kolham

Verrassingsdagen juli.

Vrijdag 5 juli verrassingstocht met onze PlusBus
wat brengt deze dag ons ? Chienus als altijd zal er wel weer wat leuks
uitgezocht hebben. Wij werden om 9.30 van huis gehaald met onbekendebestemming. Met chauffeur Jaap en Anneke als begeleidster.
Fluisterend werden uitspraken gehoord waar drinken we koffie? Zuidlaren nee dus Jaap reed langs een heel andere route Hoogezand afslag Sappemeer via secundaire weg vervolgens achterdiep stootshorn naarNoordbroek Zuidbroek naar Muntendam waar we een bezoek brachten aan de Heemtuin hier hebben we koffie met koek genuttigd. Hier kwamen alle 3 bussen bij elkaar prachtig 3 op een rij. Vervolgens gingen we van Zuidbroek richting Appingedam ASWA gebouw voor een sanitaire stop (Verrassing) waar gaan we nu naar toe we gaan toch picke nicken? Het was wederom een geweldige verrassing er stond heel wat anders op het programma.   Een boottocht met de Damsterveer.
Hier kwam Chienus aan boord met een accordeonist met ons aller Harke als stuurman van de boot verrassing hier werd onze maaltijd uitgedeeld zeer goed verzorgd.
De verrassing werd nog groter, aan het einde van de vaartocht , aanleggen bij het haventje in Leermens hier kwam de barbeque te voorschijn en werden we onthaald op een heerlijk braadworst .
Vervolgens werd de terug reis begonnen naar Appingedam, ligplaats Damsterveer.
Zo als altijd willen we alle mensen bedanken voor deze geweldige dag.

Kolham Jannie en Jan Hesse.
Bedankt namens alle PlusBus passagiers.      


                                       De Creaclub op reis.

 

Op 8 mei was ons jaarlijks reisje georganiseerd door de PlusBus, 15 dames werden allemaal persoonlijk van huis gehaald en daarna kon de reis beginnen.

Via toeristische routes kwamen we in Veenhuizen en bij het huis Zunneschien maakten we onze eerste stop voor een kopje koffie met iets lekkers. Hier was van alles te zien en te koop van kleding tot vogelhuisjes enz. Na de stop reden we via allerlei weggetjes en dorpjes verder naar eethuis Aekingezand voor een hapje en een drankje. Daarna weer op pad naar Vledder, de chauffeur vertelde allerlei wetenswaardigheden onderweg, in Vledder bezochten we het zee museum Miramar, hier kregen we een kopje koffie of thee en een lezing over het ontstaan van het museum en daarna mochten we zelf op ontdekkingstocht. Daarna gingen we weer huiswaarts al met al een leuke leerzame dag.

We bedanken de chauffeurs voor hun vrijwillige inzet en het regelen van de reis

 

Met vriendelijke groet De Creaclub.

Rondrit Veenkoloniën 7 febr 2019

 

Om plm 10 uur staat onze trouwe PlusBus weer voor de deur met chauffeur Bert en Anneke als begeleidster, voor een rondrit door de Veenkoloniën aanvankelijk triest weer.

Maar al snel klaarde het weer op. We begonnen de reis via Hoogezand-Sappemeer door Borgercompagnie gingen we richting Veendam via diverse straatjes kwamen we uit op de Kerkstraat.  Hier was ook al snel Bus 2 aanwezig met chauffeur Henk Pastoor. Gezamenlijk zijn we gaan genieten van een heerlijke kop koffie met echt wat lekkers er bij (aardbei heerlijk)

Na te hebben afgerekend vertrokken we via diverse plaatsen Pekela/s Blijham naar Onstwedde waar we de warme hap hebben genuttigd bij snackbar t/Wold. Leuke bediening en smakelijk eten na nog even het toilet te hebben bezocht vertrokken we door Valthermond, Nieuw-Weerdinge, Valthe naar Gasselte. Waar we leuk werden ontvangen in restaurant De Wiemel gezellig met elkaar rond de openhaard even een drankje genuttigd. Na dat alles was afgerekend vertrokken we richting huiswaarts Via Gieten en Veendam naar de vertrouwde omgeving van Hoogezand-Sappemeer en Kolham

Hier hebben we afscheid genomen van de overige passagiers.

Wederom een heerlijke dag tocht geweldig. 

Beste chauffeurs en begeleidster en organistoren heel hartelijk bedankt

 

Namens alle passagiers Jannie en Jan Hesse.

 

Verrassingsdag dec 2018

 

11 dec was het weer zover om plm 9.40 uur stond de plusbus met chauffeur Harke voor de deur om ons op te halen voor een feestelijke bijeenkomst in het aswa gebouw in Appingedam en zoals altijd echt weer een verrassing.

Ontvangst met koffie met wat lekkers vele chauffeurs en begeleidsters zorgden ervoor dat dat we weer een leuke dag tegemoet konden zien.

Ook muzikaal werden we verrast door onze chauffeur Herman met leuke kerstklanken dank Herman leuk.

Na nog even een drankje te hebben genuttigd werden we uitgenodigd om een bezoekje te brengen in de aswa winkel hier werden nog goede zaakjes gedaan door de deelnemers! Na bezoek aan de winkel werden we weer terugverwacht in de zaal wat inmiddels helemaal was omgebouwd tot een eetzaal met prachtig aangeklede tafels.

Waarna we een heerlijke bereide feestmaal voorgeschoteld kregen wat in de smaak viel. Na nog een heerlijk toetje naar binnen gewerkt te hebben werden we aan het werk gezet. Voor iedere deelnemer was er materiaal aanwezig om een kerststukje te maken. Er werd een voorbeeld neer gezet waarna ieder op zijn eigen manier aan het werk ging met behulp van onze vrijwilligers kwamen er schitterende creatie/s tevoorschijn. Voor de mannen werd er iets anders bedacht ook prachtig Na dat het afval van de tafels werd opgeruimd werd er nog even een afzakkertje geserveerd. Geweldig wat weer een leuke dag voor alle deelnemers.

Beste chauffeurs en begeleidsters heel hartelijk bedankt vooralles wat jullie weer voor ons hebben gedaan! Tevreden en voldaan keerden we weer huiswaarts!

 

Verder wensen we alle deelnemers en medewerkers prettige feestdagen en vooral een gelukkig en gezond 2019

Namens alle plusbussers hartelijke dank Jannie en Jan Hesse Kolham.

Dagtocht naar Greetsiel Duitsland.

Om tien uur van huis gehaald door chauffeur Peter en begeleidster Lien voor een prachtige dagtocht naar het mooie vissers plaatsje Greetsiel. We reden gelijk naar de grensovergang Bad Nieuweschans. Naar Bunde waar we wachten op de 2e bus met chauffeur Arend. Gezamenlijk koffiegedronken met wat lekkers bij onze vaste adres Ganzeforth. Om 11 uur vertrokken we naar ons doel. Via een rondweg bereikten wij de parkeer plaats midden in Greetsiel. Na een korte wandeling kwamen bij de haven (prachtig). Hier hebben we heerlijk gegeten bij (captains diner aan hafen). Vervolgens hebben we de plaats en haven bekeken en wat foto’s gemaakt, vooral de oude huisjes met prachtige gevels vielen op. Het weer was prachtig alle mensen zaten op het terras. Ook wij hebben een terrasje gepikt en genoten van een wafel met aardbeien en slagroom. Om vijf uur was de terugtocht gepland maar bij vertrek bleek bus 2 geen stroom meer te hebben via een omweg stroomkabels geleend bij een benzinestation en konden we toch de terugreis aanvaarden ondanks pech kunnen wij terugzien op een gezellige en leuke dag.

Namens alle buspassagiers hartelijke dank aan allen die eraan hebben meegewerkt.

Kolham Jannie en Jan Hesse.

26 sept kon ik mee naar Schiermonnikoog.

Hierop had ik mij al lang verheugd.

Ruim op tijd opgehaald. Mooie tocht alvast door het mooie Groningerland naar Lauwersoog.

We moesten nog even wachten in de vertrekhal tot het tijd was om te gaan.

Door onze begeleiders geteld konden we naar de boot lopen.

Een plekje in de boot zoeken en na een poosje vertrok de boot.

De overtocht duurde niet erg lang en was aangenaam.

Aangekomen op Schier werden we begeleid naar een bus, een elektrische.

In het dorp aangekomen gingen we eerst koffiedrinken. En natuurlijk met wat lekkers erbij.

Ons werd verteld, dat we om 1 uur op een bepaalde plaats moesten zij voor de huifkartocht.

Met nog 2 dames, die ik niet kende op stap om wat rond te kijken.

Maar we moesten ook nog wat eten voor we op stap gingen.

Een leuke zaak ingegaan en met ons drieen een plekje gevonden.

Eten besteld en ondertussen heel gezellig gepraat. Zegt de ene mevrouw: nog even doorpraten en jullie

Zijn straks nog familie ook. En wat blijkt: het is echt zo!!!

Geweldig mooi.

Om 1 uur op de afgesproken plek gekomen gingen we in de huifkar.

Nou, dat was SUPER mooi. Twee prachtige Belgen ervoor en de mevrouw, die mende maar vertellen.

Door de duinen, over het strand door het water weer terug naar het dorp.

Om 4 uur moesten we weer bij de bushalte staan om naar de boot te gaan.

De terugreis was ook weer heel goed geregeld. Zeer voldaan over de dag kwam ik thuis.

Maar toch wil ik onze begeleiders bedanken voor hun geweldige zorg voor ons allemaal.

Pet af. Mijn cijfer voor deze mensen en de dag is een dikke 10.

 

Udi Doff-Wiersema. Loppersum.

Een verrassing was het zeker!

Geweldig wat een mooie dag was dit van begin tot het eind.

Prachtige rondrit. Koffiedrinken bij de molen in Vriescheloo, meel gekocht in de molen.

Leuk om al die blijde gezichten te zien. Veel herkenning van andere medereizigers.

En wat een voorbereiding hebben de vrijwilligers met elkaar gedaan, om ons weer een geweldige dag te bezorgen.

Tocht met de kar, picknick met alles erop en eraan. Bij de bakker aan voor roggebrood.

Nog naar de rozentuin in Winschoten voor een laatste afzet met bv. Een ijsje.

Mensen van de ASWA, bedankt voor al jullie inspanningen.

Voor een GEWELDIGE dag. BEDANKT.

 

De zussen Doff-Wiersema uit Loppersum.

Verrassingstocht met een goud randje. Wat zeg ik een GOLDEN RAND. Een prachtige tocht met diverse verrassingen en één waar veel werk aan vooraf ging. Ik vertel niet wat er allemaal is gedaan, want het moet een verrassing blijven voor de twee volgende dagen. Hierbij dank aan de vrijwilligers die dit hebben geregeld. Wij Metje en Frits Voorma hebben er erg van genoten. En wij niet alleen groeten van ons twee en nogmaals heel erg bedankt.

 

Salland route. Wat een topper. Een mooie route naar Schoonoord waar we van koffie en 3 soorten appelgebak konden genieten in een nieuwe locatie. Daarna via Schoonoord naar Hellendoorn, och wat een prachtige omgeving. We kregen wel zin in wat eten geen probleem, op naar Nijverdal waar we in restaurant Harlekijn terecht kwamen, ook nieuw voor ons en niet misselijk goed eten en een fijne bediening. Uitgegeten en vol goede moed naar ons volgende project n.l. De Holterberg wat een geweldig gebied nog even de benen strekken om de begraafplaats van onze bevrijders de Canadezen prachtig onderhouden en maakte veel indruk op ons .In de bus allemaal ,wat een verrassing nog een Magnum gegeten van de Jumbo ,haha wat een gezellige boel. Natuurlijk nog even een afzakkertje in het bekende hotel Het wapen van Zuidlaren. Wat een geweldige dag. Goed gedaan hoor jochies en zeker begeleidster Nel.

                                                                                        Dank voor alles en graag tot ziens. Siena

Uitstapje Crea Club ASWA.

 

In 2017 hadden wij een heel mooi uitstapje van ons ,,Crea Club” bij de ASWA. Eén keer per week kwamen we bij elkaar. En daarom was er wel belangstelling om ook in 2018 weer op stap te gaan. Chienus en Bert hebben een dag voor ons vrij gemaakt om met 15 dames op stap te gaan. Vol verwachting werd iedereen keurig van hun woonplek gehaald. Half negen klaar staan, daar begon het mee. Om half tien gingen we met elkaar op pad. Waarheen? verrassing. Over de wegen, bij de bossen langs mooie omgeving kwamen we in Exloo aan. Hier stond de koffie klaar met een heerlijk stuk gebak, dat viel goed in de smaak. Gezellig onder de parasol. We reden weer verder door een bosrijke omgeving. Waar ook veel kikkers en padden zijn (weet u wat het verschil is) kikkers zijn glad padden zijn ruwer en er is soms een klein verhoging gemaakt dat ze niet over de weg gaan want er worden héél veel doodgereden. Dus ze moeten beschermd worden. We kwamen in Drouwen bij een Expositie boerderij versteend leven. We keken onze ogen uit naar die mooie mineralen en schelpen uit de hele wereld. Prachtige kristalgroepen dier figuren en mooie exclusieve sierraden in vele soorten. Er waren dan ook dames die met mooi sieraad naar huis gingen of een kaarsstander. Maar er stond nog meer op het programma we moesten verder. Waar zouden onze lunch krijgen?   In Aekingerzand een fastfood restaurant. Iedereen kan naar eigen keuze iets uitzoeken en kopen en dat viel goed in de smaak de ijsjes als toetje zijn ook niet vergeten. Maar Chienus zei we moeten weer verder want jullie moeten nog aan het werk. We zouden eerst bollen pellen maar dat ging niet door. Wat zouden de chauffeurs voor ons in petto hebben? Museum van Papier Knipkunst in Westerbork. Geweldig wat mooi. Iedereen was er stil van maar inderdaad we moeten aan het werk, zelf een kaartje maken een Mevr. gaf uitleg heel gezellig om zo met elkaar bezig te zijn. Er werd ook nog een filmpje vertoond over de knipkunst. Maar ja overal komt een einde aan. Er werd voorgesteld dat we nog even iets zouden gaan drinken want het was erg warm en we hadden gewerkt. Gezellig even een terrasje. Daarna richting huis. Chienus en Bert bedankt voor jullie zorg en goede reis want het is druk op de wegen. Ik denk dat ik wel voor de hele groep praat. Het was weer een hele fijne dag.

Klara Flikkema.

Donderdag 17 mei.

Veel vlaggen langs de route, Koningin Maxima jarig, maar wij starten om 8.30 uur lekker vroeg helaas maar één busje richting Duitsland. In Bunde koffiedrinken met natuurlijk iets lekkers erbij om wakker te worden. Na de koffie richting Oldenburg. Langs de weg veel kaalgevreten bomen door rupsen, naar gezicht. Het past niet bij de uitbundige groei en bloei van de meimaand. Niet warm vandaag maar droog. We zien dat we Westerstede naderen want alle kleine dorpjes zijn getooid met prachtige rododendrons, wat een mooi gezicht. In het stadje Westerstede was rondom de kerk een prachtige floriade gebouwd met heel veel rododendrons en andere bloemen, prachtig om te zien. Na een gedeelte te hebben gezien zijn we gaan lunchen bij café Olive, keurig café, eten lekker snitjebraten. Na het eten zijn we verder gegaan op het terrein om alles te bekijken. Je kijkt je ogen uit, in één woord geweldig, wat een kleuren. Twee groten tenten hebben we nog bekeken, daarna zagen we het grote reuzenrad, dat durfde ons opperhoofd Chienus, samen met Lenie van Haren uit Termunten, wel eens uit proberen. Voor 1 euro was het Rad van Avontuur best een ritje waard. Daarna werd de bus opgezocht en aan de terugreis begonnen, nog een lekker kopje koffie in Oude Schans bij de Piekenier, een heel oud cafeetje, maar keurig netjes. We hebben een heel gezellige dag gehad, met onze passagiers en onze onvolprezen chauffeur Chienus die om ons heeft gedacht, samen met zijn maatje Margreet, bedankt voor deze mooie dag en tot de volgende keer.

                                                                    Geweldig!

                                                                                                                                                                      G.Bosscher                                                                                                                                                             

 De Paasweide 54

 

Anders dan anders. Wat was het een mooie dag.Geen verrassingstocht, maar voor ons wel. Allereerst een prachtige tocht door Westerwolde daarna naar Stee en Stoepje in Vriescheloo voor koffie en lekkere cake. Voor het eten nog even een ommetje gemaakt en terug naar Vriescheloo waar de geur van snert je al tegemoet kwam gemaakt door de begeleidster Anneke Lamain. Het was heerlijk mag ze nog wel eens maken. Ook het toetje niet te vergeten viel er goed in. Als verrassing hebben we met zijn allen bingo gespeeld wat een hele leuke sfeer gaf er werd veel gelachen. Daarna naar huis mooi niet nog even een afzakkertje gepakt in de rozentuin in Winschoten wat erg werd gewaardeerd. Dank je wel chauffeurs en begeleidsters. Een dikke smok van ons allemaal. groetjes en tot ziens.

Siena Schreuder

 

Terug in de tijd.

Vrijdag de 22e september met 3 busjes vertrokken voor de verrassingstocht. Prachtig weer en de stemming zal er al vroeg in. Na een mooie rondrit door de bossen van Drenthe aangekomen op onze 1e verrassing bij restaurant Puik in Ommen, waar iedereen zeer tevreden was over de lunch. Daarna op weg naar de 2e verrassing het vliegermuseum ook in Ommen. Wat een prachtige vliegers als haaien en roofvogels je keek je ogen uit. Na een uitgebreide informatie en een demonstatie buiten op naar de laatste verrassing nog een afzakkertje in 't Hof van Zuidlaren. Alles deed me denken aan vroeger toen we vliegers maakten voor onze  kinderen.  Een hele mooie dag  met dank aan de chauffeurs  Be,Chienus ,Henk  en natuurlijk de dames Elly en Anneke Coop                       

Doei groetjes Siena.

Dagje dierentuin Nordhorn

Vrijdag 15 september om.9.30 vertrek van Kolham met chauffeur Jaap en begeleidster Anneke het weer werkte geweldig mee vertrokken naar Bunde waar bus 2 reeds aanwezig was hier koffie gedronken bij Ganzefort en om 10.30 uur richting Nordhorn waar wij rond 12 uur aankwamen. Even spatje regen op weg naar het restaurant Malle Jan waar we lekker konden eten uit het pannetje daarna het park bezocht waar we veel plezier beleefden bij de parkieten om 4 uur vertrokken naar Exloo waar we hebben genoten van een hap en drankje leuke dag bedankt Jaap, Henk en Anneke.

Namens alle passagiers Jannie en Jan Hesse Kolham.

 

 

 

 Vertrek om 09.15 uur uit Warffum met mooi weer, wolken, zon en een heerlijke temperatuur.

We rijden naar Veenhuizen, ons vaste stekje, heerlijk koffiedrinken met cake op de terrasjes en even snuisteren in het leuke winkeltje.  Via een toeristische route naar Elsloo voor de lunch.Dan gaan we door naar Ravenswoud waar ons een grote verrassing te wachten staat: een prachtige pluktuin! 

Na een hartelijk ontvangst wordt ons verteld dat we een boeket mogen plukken van twintigtakken fantastisch!  De eigenaresse verzorgt de boeketten: een touwtje erom en verpakt in kranten. Onze Chienus had emmers en etiketten met onze namen meegenomen, bodempje water, boeketten erin en zo in de busjes.  Wat een feest!! en dan begint het te regenen en is het tijd voor koffie met lekkers. We nemen afscheid van het vriendelijke echtpaar en gaan richting huis met nog een tussenstop bij Sprookjeshof Zuidlaren.  Het was een hele gezellige dag. 

Veel dank aan onze chauffeurs Chienus en Be en niet te vergeten “ons aller Anneke”.

Tot een volgende keer.  Maria Weert en Henny van Aalderen.

 

Verrassingstocht 7 juli

Met 2 busjes om 8.30 uur op reis gegaan. Nadat onze medereizigers zijn ingestapt gaat het richting Winschoten dus de grens over. Onze tocht wordt een dubbele verrassing want aangekomen in Bunde worden we verrast op koffie met gebak aangeboden door dhr. De Vries en Mevr. Zomerman die vierden dat ze elkaar 5 jaar geleden hadden ontmoet via de PlusBus en nog steeds vrienden zijn. Hoe snel gaat toch de tijd we wensen ze nog veel goede jaren samen en heerlijk om zoiets te zien liefde wordt nooit oud zie je maar weer. Na de koffie gingen we via een mooie toeristische route naar de bloemenhal in Wiesmoor. Hier hebben we heerlijk gegeten en daarna hadden we tot 4 uur de tijd om de prachtige tuinen te bezichtigen. Ook was er een mooi waterorgel die in allerlei kleuren werd verlicht een prachtig gezicht. Dit was de 2e verrassing. Daarna een flinke wandeling door de prachtige tuinen maar het weer werkte mee van alle kanten. Na een lekkere sorbet en een beetje uitrusten zijn we vrolijk en blij huiswaarts gegaan dank voor de goede zorgen van onze chauffeurs Chienus en Arend en vergeet Anneke niet na een flinke bui onderweg zijn we allen droog thuisgekomen. Het was een mooie dag tot de volgende keer hopen alle medereizigers.

 

Mevr. Bosscher Paasweide 54 Appingedam.

 


Op naar Barger Compascuum.


Dinsdag 11 juli zijn we om half negen vertrokken met 1 busje. De stemming was direct buitengewoon vrolijk. In Exloo hebben we koffie gedronken en vol verwachting op naar Barger Compascuum. Nu de mond viel me open en ging haast niet meer dicht van bewondering. Het is niet te vertellen hoe mooi alles was. We hebben tweemaal in een treintje gezeten en ook nog een boottocht haast te veel om op te noemen. Verder een demonstratie turfgraven meegemaakt en toen kwam er nog een verrassing het harmonium museum, daar viel me de mond nog verder van open zo mooi. De hele groep was het met me eens onder het afscheid nemen met een kop koffie in Zuidlaren. Wat een geweldige dag goed voor een herhaling bedankt Anneke en Chienus voor de fijne begeleiding.

Groeten Siena

 

Een middag aan de rit met de PlusBus.

Om 13.00 uur kwam de bus en werden we opgehaald door Be de chauffeur en Giny als begeleidster. Met vijf dames uit Schildwolde en één uit Slochteren, ging ons vaste groepje op pad, voor een mooi rondrit.

De eerste stop was het mooie plaatsje Garnwerd, waar we heerlijk aan het Reitdiep zaten en genoten hebben van een kop koffie of thee met iets lekkers. Hier kwamen ook de andere bussen erbij en waren we compleet.

Daarna ging het verder met Chienus voorop en via een prachtige route over het Hoogeland, kwamen we in Lauwersoog terecht en hebben we in restaurant Schierzicht heerlijk vis gegeten. Nadat iedereen voldaan was en afgerekend had, konden we naar buiten waar nog foto’s gemaakt zijn, voor de bus.

Zo kon aan de terugreis begonnen worden, elke bus ging nu op eigen gelegenheid. Onze chauffeur ging nog even door de Eemshaven, een kijkje waard, en zo verder richting Appingedam, waar eerst Giny thuisgebracht werd. Zij had nog andere verplichtingen. Daarna reed de bus naar Slochteren en als laatste stop de dames in Schildwolde. De chauffeur werd bedankt voor het veilig thuisbrengen en we konden terugzien op een prachtige middag!

Ook een woord van dank aan de organisatie. Het is geweldig wat jullie als vrijwilligers allemaal doen voor ons!

 

Namens de vaste club uit Schildwolde

Verslag uitstapje naar Norden. (D)

Nadat we alle mensen hadden opgehaald, hebben we in Bunde bij Ganseforth koffie gedronken met wat lekkers erbij.

Daarna vertrokken via een toeristische route naar Norden na een kleine uitleg konden de mensen het stadje bezichtigen.

De winkels in en uit het werd ook steeds warmer om half vijf was iedereen weer bij de bus waarna we via een toeristische route weer richting  Bunde reden.Hier koffie met broodjes genuttigd. We hebben de mensen even gevraagd wat ze van de reis vonden. Iedereen vond het een geslaagde reis

Jaap Lien en Piet hadden daar een fijn gevoel bij wij wensten iedereen wel thuis

 Met vriendelijke groeten,  Pieter

  

Reisverslag één van de speciale verrassingsdagen (woensdag 12 april 2017jl.)

Om plm. 09.30 uur van huis vertrokken met onbekende bestemming. Vol verwachting vertrokken we door diverse achteraf gebieden, wat trouwens heel mooi was om te zien. Naar onze vaste pleisterplaats Stee en Stoetje bij de molen in Vriescheloo waar we koffie met een plak cake hebben genuttigd. Vervolgens kregen we allemaal een glas met zout uitgereikt verrassing no.1 kleurstof aan toegevoegd verder knoopwerk met rode en witte garen roosjes gemaakt?? Verrassing no. 2. Na alle werkzaamheden te hebben verricht reden we richting Duitsland naar Rhede wederom een verrassing no.3. Hier werd ons een Paasbrunch geserveerd, bij De Olle Rheen (Gerard) geweldig. Na de maaltijd werden we aan het werk gezet!! Hier ontvingen we een eierdoosje welke geverfd moest worden verrassing no.4.Daarna begonnen we met het aankleden, bijgestaan door chauffeurs en begeleidsters. Hier werd het ons duidelijk waar dat zoutpotje voordiende? Voetstuk voor de Paas supprise. Wat een inzet geweldig!!! Namens alle Plusbus gebruikers onze hartelijk dank.

                                                                                                                                                              Jannie en Jan Hesse uit Kolham